Wpis z mikrobloga

#korsir

W tempie dziejszych prac to możemy spokojnie załozyć nowy tag #korsir2050 gdzie bedziemy rozmawiać o siedlisku, kamperze, nurkowaniu, wyprawie na Bałkany i sprawnej beemce. Bo przed tą datą szans na rozpoczęcie czegokolwiek nie ma.
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Korsir: Co ty pirzysz, przecież pamiętam jak mówiłeś że trzeba było podać uzasadnienie po co ci ten samochód, czym się ta firma zajmuje. Na czym zarabia jak będzie wykorzystywany bus. P---------ś tam o jakimś mobilnym studiu filmowym i tak dalej. Przecież nie będę się przebijał przez kilkadziesiąt godzin nagrań żeby Ci to udowodnić o ile tam dalej są wszystkie odcinki, bo przecież przeskoczyłeś na kanał drugi jak ci obcięli zasięgi.
  • Odpowiedz
@Zaklad_Gospodarki_Odpadami: jak łatwo wyruchac? To państwo sobie to odbiło kilkukrotnie więcej w podatkach. To, że w tabelce sobie nazwałem busa "mobilnym studiem nagrań" dla pani Marleny w urzędzie, która nie ma pojęcia czym jest YouTube nic nie znaczy. Bus to bus i ma służyć do zarabiania, wtedy państwu się to opłaci.
Michał felgoobijacz wziął tą samą dotacje, dokładnie tyle samo kasy i tak samo trzyma jdg już trzeci rok.
  • Odpowiedz
@Zaklad_Gospodarki_Odpadami: nie dramatyzuj, przynajmniej siedzi tam gdzie wziął dotacje. Wiesz, że jak mieszkasz w dużym wojewódzkim możesz zapomnieć o czymś takim? Natomiast jeśli przyjechałeś do dużego miasta ale nadal jestes zameldowany i płacisz podatki u siebie na wsi z-------j dechami to juz przysługuje 40k na g---o-jdg. A to w ogóle są grosze w porównaniu z tym co można było wydębić z unii. To wszystko jest w uj krzywe i niesprawiedliwe
  • Odpowiedz
@szkolna18: idąc tą logiką takie 800+ to są darmowe pieniądze z kosmosu. Bo przecież jak się ich nie weźmie to tyle samo się płaci podatków.
Generalnie ludzie w moim wieku do 26 lat zwolnieni są z dochodowego. Więc ja biorąc dotacje i zakładając jdg do budżetu dokładam o wiele więcej niż gdybym normalnie pracował na umowę.
O czym my też piszemy, to dotacja o wartości 30 tys.
Nie setki tysięcy
  • Odpowiedz
@Korsir: no rozpatrując to 800 plus z punktu widzenia pojedynczej rodziny to tak, są to dodatkowe pieniądze z "kosmosu" i przecież nie mają nic wspólnego z odprowadzanymi przez nich podatkami, bo nie są żadna ulgą podatkową - przysługują również bezrobotnym itp
No ale rozpatrując z punktu widzenia kraju to wiadomo kto się na to sklada - każdy wykopek. Więc myślenie że ty jesteś na minus bo niby dostałeś kasę ale
  • Odpowiedz
@Korsir: widać słabo u Ciebie z logiką, porównujesz świadczenie socjalne z dotacją na rozpoczęcie działalności to po pierwsze, po drugie nie jest tak jak piszesz że dotacje dostaje każdy kto zakłada działalność tylko jest określona pula z której te dotacje są wypłacane, więc bardzo możliwe że ktoś kto potrzebował tych pieniędzy na rozpoczęcie działalności nie dostał ich bo zmarnowali te pieniądze na Ciebie.
  • Odpowiedz
@bezimienny_obywatel_Khorinis: w małym miasteczku tej puli nie byli w stanie wykorzystać. W poprzednim roku te pieniądze przepadły, bo nie było tylu chętnych. Dlatego tak łatwo spełnić te warunki.
Michał też dostał od ręki, Hubert lakiernik tak samo
  • Odpowiedz
@Korsir: ludziom chyba chodzi o to, ze wziąłeś dotacje na busa do prowadzenia jdg, a ten bus nie służy Ci do prowadzenia firmy tylko do użytku prywatnego. Tak samo jak byś sobie założył pizzeria, a dostał dofinansowanie na ciągnik. To, ze ludzie walą w ch... nie oznacza, że tez musisz. Podatki płacą wszyscy czy na jdg czy na UOP, a nikt Ci jdg nie kazał zakładać, mogłeś pracować na etacie.
  • Odpowiedz
@KrashanBhamaradzanga: Ale mi ten bus służy do działaności. Ciągle nagrywam z nim filmy, jeżdżę na wyjazdy, przewożę produkty itd. Michał nie wziął dotacji na busa tylko na narzędzia, część nigdy nie używana.
  • Odpowiedz
dotacje dostałem jak każdy kto zakłada działalność, a nie na zbudowanie busa. Warunkiem było utrzymanie JDG przez rok, mi leci już 3. Skończ pomawiać i rozgadywać bzdury

@Korsir: Tymczasem w alternatywnej rzeczywistości.

No właśnie sprawa u mnie nie jest taka jasna. Sam pojazd będzie mi służył do działalności gospodarczej. We wniosku o dotacje jest to nazwane jako mobilne studio nagrań. Samochód będzie służył zarówno do przewożenia sprzętu (kamery itd) jak
  • Odpowiedz