@r3m0: uszczelniacze chyba już dawno się skończyły, ta przerwa na świecy to (-‸ლ) ile to ma tysięcy km? jeszcze mi powiedz że bez gazu to pewnie fabryczna świeca, a zrobione z 70k-120k
@r5678: Jedną wyjąłem, dwie pozostałe ciężko siedzą a klucz miałem taki średnio wygodny, żeby mocniej pokręcić. Jak wyjmę pozostałe do podrzucę aktualizację.
@eugeniusz_geniusz: @r5678 Do wczoraj jeździł, ale po 3 tygodniach stania i przejechaniu 2 km zaświecił się check, potem check z wykrzynikiem i na wyświetlaczu "usterka silnika, napraw pojazd" :) No i od tego momentu wypada zapłon, chodzi jak traktor, silnik wpada chyba w jakiś tryb awaryjny bo od razu startuje wentylator. No ale przedtem jeździł normalnie, wesoło pił sobie olej, ale jeździł.
Silnik na pewno do przetopienia - ma 140k, jak na puretech to i tak niezły wynik.
@r3m0: 140k i niezły wynik w jednym zdaniu kompletnie mi się nie klei, to jakaś abstrakcja imo xD to kumpel do 200k dobija w 1.0 Ecoboost i jeździ pomijając że ostatnio wydał kilka tysi na rozrząd
@Krzemol: Wiem, że 140k i śmierć silnika to mało, ale w puretech to jak najbardziej normalka. Masowo biorą olej już dużo wcześniej, widziałem takiego co przy 60k już palił litr.
@r3m0: Dla pewności możesz cewkę sprawdzić. jak są osobne to podmień na tą która wiesz że działa. możesz zczytać pewnie najtańszym obd błędy to pokaże który cylinder nie chodzi i będziesz wiedział na 100%
Bo to przerwy to wywalone tu są z 2mm jak nie lepiej, a to poniżej 1 powinno być. 0.7-0-9mm im większa przerwa tym cewka szybciej sie zużywa. Gdyby okazało się że jednak cewka, to przy okazji
@Krzemol: @walokid @r5678 Dałem nówki świece i pali maszyna jak nówka :D Remont za 84 zł. Check się daleǰ świeci ale nie mam czym sprawdzić o co mu tam chodzi.
#motoryzacja #puretech
źródło: 7013
Pobierzile to ma tysięcy km? jeszcze mi powiedz że bez gazu to pewnie fabryczna świeca, a zrobione z 70k-120k
Obstawiam spalanie około 3L oleju na 1000km.
Ale z 3l to raczej nie, tak bliżej 2 pewnie.
Jakby szło po równo to przy 2L na 1000 ta świeca wyglądała by 100 razy lepiej.
Jak wyjmę pozostałe do podrzucę aktualizację.
Chociaż silnik i tak pewnie do przetopienia na metale.
No ale przedtem jeździł normalnie, wesoło pił sobie olej, ale jeździł.
Silnik na pewno do przetopienia - ma
@r3m0: 140k i niezły wynik w jednym zdaniu kompletnie mi się nie klei, to jakaś abstrakcja imo xD to kumpel do 200k dobija w 1.0 Ecoboost i jeździ pomijając że ostatnio wydał kilka tysi na rozrząd
U mnie tak wyglądała świeczka jak opel palący 5L oleju na 1000 stracił kompresje na jednym garze.
źródło: comment_1636653488s9haUpvemSHQaVJGMYQjr7
PobierzTo autko to już na lawecie zjedzie od Ciebie z parkingu.
@r3m0: nie bój się. Nie wymienisz dobrej świecy. Ta świeca to pewnie wierzchołek góry lodowej. Nie masz przypadkiem za bogatej mieszanki?
Bo to przerwy to wywalone tu są z 2mm jak nie lepiej, a to poniżej 1 powinno być. 0.7-0-9mm im większa przerwa tym cewka szybciej sie zużywa. Gdyby okazało się że jednak cewka, to przy okazji
Remont za 84 zł.
Check się daleǰ świeci ale nie mam czym sprawdzić o co mu tam chodzi.