Aktywne Wpisy

dahlem +426
#konowalposting #lekarz100k
bez kitu, byłem z psem u weta - zapalenie spojówek, myślę easy - jakieś kropelki i elo.
natomiast pani weterynarz:
- sprawdziła czy nie ma ciała obcego w oku
- sprawdziła czy nie ma rys na rogówce
- zajrzała do ucha czy tam nie ma stanu zapalnego
bez kitu, byłem z psem u weta - zapalenie spojówek, myślę easy - jakieś kropelki i elo.
natomiast pani weterynarz:
- sprawdziła czy nie ma ciała obcego w oku
- sprawdziła czy nie ma rys na rogówce
- zajrzała do ucha czy tam nie ma stanu zapalnego

Drogomir +114
Z racji tego, że ostatnio widzę sporo wpisów z tagiem #divyzwykopem pragnę wszystkim przypomnieć, że diva to wybitna artystka, najczęściej śpiewaczka operowa, a wy po prostu chodzicie na k---y. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#muzyka #diva
#muzyka #diva

Mija nieco ponad rok jak stosuję kwasy AHA (alfa-hydroksykwasy) przy myciu skóry głowy i nie tylko. Mam 36 lat i okazało się, że całe życie miałem łojotokowe zapalenie skóry, którego nie było widać przy dwukrotnym codziennym myciu. Ponadto cholerne odżywki do włosów działały niekorzystnie i tylko szkodziły skórze głowy. Wcześniej zdiagnozowano u mnie łysienie androgenowe, które okazało się nietrafną diagnozą.
Czynniki takie jak palenie papierosów, przebywanie w zadymionych pomieszczeniach, kawa, stres, ostre przyprawy i bezsenność nasilajały ten problem. Ale czemu o tym piszę? Otóż po ponad roku stosowania zauważyłem spore zmiany! Linia włosów na zakolach przesunęła się do przodu o 1–1,5 cm, a włosy na całej głowie zagęściły się, oraz zrobiły się grubsze i lśniące. Na środku zakoli zaczynają wyrastać spowrotem pojedyncze włoski i widać, że jeszcze rok kuracji do pełnego efektu. Odkąd skóra jest "odetkana" i oddycha, co jest szczególnie odczuwalne latem – jest chłodniej, przestałem się pocić. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Skoro dbać to przy okazji schudłem 40 kg, a później nabrałem 9 kg masy mięśniowej. Nie mam już kompleksów związanych z łysieniem i nadwagą.
#zdrowie #lysienie #wlosy #wlosyboners #chudnijzwykopem
@Nick7C5: No na to za bardzo bym nie liczył jednak. U Ciebie już doszło do fazy ponownego wzrostu.
Cykl życia włosa to ciągły, powtarzalny proces, składający się z trzech głównych faz: anagenu (wzrost, 2-7 lat), katagenu (przejście, 2-3 tygodnie) i telogenu (spoczynek, 3-4
źródło: image
PobierzPowiem Ci że po rozpoczęciu terapi kwasami pojawił się meszek na zakolach, po czym zniknął. Pojawił się ponownie, pierwsze grubsze
- kwas glikolowy,
- kwas mlekowy,
- kwas winowy,
- kwas cytrynowy,
-
Jak się u Ciebie objawiało i jak to wyleczyłeś? coś takiego zaczęło mi się od kilku miesięcy na głowie pojawiać, takie jakby łuski i zaczerwienienia a przy okazji zakola się powiększają. Byłem na razie u jednego lekarza, to pani powiedziała, że tak jest i nie wiadomo dlaczego