Wpis z mikrobloga

@Math3o: dobra już mów, bo tu widzę rozstrzał 400 - 40 000 XDDDDDD

ja stawiam lampe za 4k (bixenon skrętny zamiennik w innym aucie policzyli mi 2,2k to dałem x2 w bmw liczac na oryginal xD) i malowanie po tysiaku. jak coś pod zderzakiem jebło, to bym może teraz powiedział 8k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@hpiotrekh: otrzymałem kosztorys na niecałe 4,8k brutto xD reflektor to bixenon adaptacyjny i we wrześniu zregenerowałem całe reflektory za 2,6k. Lewy na autodoc kosztuje 3,6k z hella. Ogólnie to śmiech na sali, jestem tak w-------y, bo oczekiwałem 8-10
  • Odpowiedz
@Math3o: czyli miałem rację xD
odwołaj się i będziesz miał te 6k. ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko daj jakieś argumenty na podniesienie kwoty.
mi z początkowej wyceny na 12k wyszło finalnie chyba 21k (na zamiennikach). oba reflektory były do wymiany czego pierwsze oględziny nie zauważyły, sporo plastików pod zderzakiem poszło.

a z refletkora też jak wyciągniesz przetwornicę to coś tam odzyskasz sobie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@hpiotrekh: dwóch znajomych ma mi zrobić wycenę i zerknąć w ten kosztorys, zobaczę co oni mi powiedzą. Zastanawiałem się nad wyceną w bmw, ale ona jak dobrze pamiętam 500 zł kosztuje a cholera wie czy coś to da...
  • Odpowiedz
@Math3o: Oddaj do ASO jak pisałem. Znajomek ostatnio oddał passata z 2018 roku na bezgotówkową naprawę do ASO. Miał trochę rysek na zderzaku, parkingowe zdarzenie. ASO wystawilo fakturę na 19 tyś.
  • Odpowiedz
@Math3o: a nie możesz oddać na bezkosztową naprawę?

Ja przyżydziłem i ac wziąłem tylko kosztorys na zamiennikach (ale to było pierwsze AC w życiu <auta mam od 15 lat> i od razu pierwsza w życiu stłuczka z mojej winy, więc i tak fart xD). Po tej sytuacji wiem, że tylko na częściach oryginalnych i ASO ma sens.
  • Odpowiedz
@Math3o: zawsze mnie te wyceny r-----------ą xD
u mnie to przynajmniej rozpisali czynności (w stylu zdjęcie zderzaka 20zł xD).
nie wiemy czemu masz zamiennik lampy, jak to twoje ac na zamiennikach to chyba nic nie zdziałasz.
ale mi tu brakuje np wymiany nadkola, naprawy/wymiany zderzaka, bo pewnie zaczepy poszły się paść. spryskiwacz pewnie też uszkodzony. Bo chyba za te 458zł to oni się w tym nie wyrobią.

Narazie dostałeś wycenę
  • Odpowiedz
@Math3o: w starym tanim strupku bym się bawił w ściąganie kasy z oc sprawcy czy ac, ale jak auto sensowne i mam zamiar nim jeździć to oddaję do aso bez gadki z ubezpieczycielem, aso samo sobie gada z nimi praktycznie a ty masz mieć oryginał aso nówkę każdą część, będą cie namawiać na zanizoną kwotę albo naprawę w jakimś zaprzyjaznionym januszexie warsztacie ale nie zgadzaj się i tyle.
  • Odpowiedz