Aktywne Wpisy

mirko_anonim +10
✨️ Czy 14 000 zł brutto to wystarczająca pensja w Krakowie? Ⓘ
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.

K-S- +185

#odszkodowanie #szkoda #bmw #stluczka #ubezpieczenia
źródło: 1000012656
Pobierz@MisterMinister: r-------y zderzak, lampa i nadkole a ty mowisz 700zł? myśl trochę xD
ja stawiam lampe za 4k (bixenon skrętny zamiennik w innym aucie policzyli mi 2,2k to dałem x2 w bmw liczac na oryginal xD) i malowanie po tysiaku. jak coś pod zderzakiem jebło, to bym może teraz powiedział 8k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000012710
Pobierzodwołaj się i będziesz miał te 6k. ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko daj jakieś argumenty na podniesienie kwoty.
mi z początkowej wyceny na 12k wyszło finalnie chyba 21k (na zamiennikach). oba reflektory były do wymiany czego pierwsze oględziny nie zauważyły, sporo plastików pod zderzakiem poszło.
a z refletkora też jak wyciągniesz przetwornicę to coś tam odzyskasz sobie
Ja przyżydziłem i ac wziąłem tylko kosztorys na zamiennikach (ale to było pierwsze AC w życiu <auta mam od 15 lat> i od razu pierwsza w życiu stłuczka z mojej winy, więc i tak fart xD). Po tej sytuacji wiem, że tylko na częściach oryginalnych i ASO ma sens.
u mnie to przynajmniej rozpisali czynności (w stylu zdjęcie zderzaka 20zł xD).
nie wiemy czemu masz zamiennik lampy, jak to twoje ac na zamiennikach to chyba nic nie zdziałasz.
ale mi tu brakuje np wymiany nadkola, naprawy/wymiany zderzaka, bo pewnie zaczepy poszły się paść. spryskiwacz pewnie też uszkodzony. Bo chyba za te 458zł to oni się w tym nie wyrobią.
Narazie dostałeś wycenę