Wpis z mikrobloga

Ależ trzeba być bezczelną łajzą żeby tak odpisać pacjentowi publicznie na znanym lekarzu xD
Gdyby kurczowo trzymać się rozkładu pracy niektórych lekarzy z tego portalu umawiających wizyty co kilka minut, to pacjenci ledwo co zdążyliby zdjąć kurtkę, usiąść na krześle i już musieliby zbierać się do wyjścia
#lekarz100k #konowalposting #lekarz #znanylekarz
Lolenson1888 - Ależ trzeba być bezczelną łajzą żeby tak odpisać pacjentowi publicznie...

źródło: 4D649C08-D284-4757-B705-8ADF2641EFCB

Pobierz
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dziwne ze ludzie się zgadzają na takie krótkie wizyty

@Ksiega_dusz: a co zrobisz? wezwiesz policje? czy nie pojdziesz w ogole do lekarza?
jak na rynku nie ma konkurencji bo grupa zawodowa pilnuje zeby ich bylo zawsze za malo
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: No to jest Lekarz! Nie rozumiesz LEKARZ! On studiował cienszko i jest mondry i ironiczny, każdy LEKARZYK MA SWÓJ CMENTARZYK nie słyszałeś?. Jemu można być ironicznym bo inaczej nie potrafi odreagować widoku śmierci, on jest LEKARZEM! Znieczulony na ludzkie cierpienie, śmierć mu nie straszna, on wie, że jesteśmy tylko nic nie wartą kupą mięsa i gówna, ale nie on. Bo on jest LEKARZEM! Nie ma wad, jest najlepszy i
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: przecież na tej wizycie nie chodzi o żadne badanie, diagnozę ani leczenie, tylko mówisz lekarzowi z czym przychodzisz, a on ci daje karteczkę, z którą idziesz później do niego, albo kogoś umówionego z nim w klinice na NFZ bez czekania pół roku.
  • Odpowiedz
  • 22
@Andrzej_Tate: Ja doszedłem do wniosku że to bez znaczenia czy polska służba zdrowia będzie prywatna czy państwowa. Problem u nas w kraju wynika z antyhumanitarnej tradycji, takiego nastawienia lekarzy względem pacjentów i takiej też kultury kształcenia studentów.
  • Odpowiedz
  • 111
@Lolenson1888: Myślałem że to jakaś ściema i wyszukałem typa na znanym lekarzu. I tak, rzeczywiście to jego odpowiedź xD

Tak samo jak ta poniżej z której wnioskuje (jeśli rozumiem dobrze?) że winny jest tu pacjent który czekał TYLKO 2h zamiast być cierpliwym?

PS
Fajne są też wzmianki o jego gabinecie gdzie okazuje się, że nie ma poczekalni i czeka się na ulicy aż Ci otworzy drzwi
ATAT-2 - @Lolenson1888: Myślałem że to jakaś ściema i wyszukałem typa na znanym lekar...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 84
@ATAT-2: Nie ma tu żadnej ściemy. Celowo to wrzucam, żebyście widzieli z kim ludzie mają do czynienia.
Przez ostatnie 2 lata sam bujałem się od lekarza do lekarza i już wiem co to za banda.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: kiedyś byłem na prywatnej konsultacji u jakiegoś niby super renomowanego profesora proktologii w Warszawie, było to z 4 lata temu, 600zl wizyta.

Wszystko trwało może 5-7 minut po czym zaczalem mu zadawać pytania żeby po prostu zrozumieć istotę problemu, poprawić profilaktykę, no cokolwiek.

W odpowiedzi usłyszałem: "proszę pana ja nie mam czasu na rozmowy, inni pacjenci czekaja".

Kompletna znieczulica oraz 600zl wywalone do kosza jak się okazało później.
  • Odpowiedz
  • 78
@Lolenson1888: Sami sobie wyhodowaliśmy kastę nowoszlachty, którzy odlecieli finansowo i teraz plebs to dla nich nie są ludzie - dokładnie jak w przeszłości dla arystokracji. Rozkułaczenie tego tałatajstwa zajmie pokolenia.
  • Odpowiedz