Wpis z mikrobloga

ceny akcesoriow do serwisu roweru to jakas porazka. kawalek blachy i 500 zlotych xD centrownice od 1200 pln w gore, nie bede nawet mowil o sprzecie park tool bo to dopiero dymanie ludzi na hajs. dobrze ze jest jeszcze toopre co robi to samo co park tool za 1/4 ceny i niech ktos tylko mi powie, ze Chiny sa zle jak ratuja nam dupe robiac doslownie to samo za o wiele mniej.
#gorzkiezale #zalesie #rower #szosa #kolarstwo
gerwazy-oko - ceny akcesoriow do serwisu roweru to jakas porazka. kawalek blachy i 50...

źródło: obraz

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Karl_Cotlet: jo wiem ale trytkami nie zrobisz dobrego centrowania w pionie no i minimalne odchylenia zawsze beda

@gerwazy-oko: rozwijajac temat jak kogos to interesuje, to jest jedyna sensowna centrownica, bez miernikow to takie bawienie sie imho da sie ale miernik to miernik i takie cos od toopre kosztuje 600 ziko a amerykanskie odpowiedniki po 3k lub wiecej czy polski bitul 1.2k
gerwazy-oko - > @Karl_Cotlet: jo wiem ale trytkami nie zrobisz dobrego centrowania w ...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@gerwazy-oko: Weź nie p-----l że do centrownicy potrzebujesz mieć mikrometry i to jeszcze 3... Jeśli masz takie potrzeby (absurdalne) to faktycznie może być problem,bo precyzyjny sprzęt pomiarowy jest drogi, ze względu na precyzję wymaganą do wykonania.

Ale centrować koła można na zwykłej centrownicy z bolcem. Jeszcze centryczność na tym sprawdzisz bez problemu... Nie na tej konkretnej bo dobrze jest móc osadzić piastę w odpowiednim miejscu a nie tak narzucić. ale
pietryna123 - @gerwazy-oko: Weź nie p-----l że do centrownicy potrzebujesz mieć mikro...

źródło: polecane-centrownice-do-kol-1-362688206

Pobierz
  • Odpowiedz
@gerwazy-oko: Jeśli możesz piastę postawic w tej samej pozycji, tylko wdwrócić koło to ustawienie bolca ci pokazuje, czy druga strona jest tak samo daleko od niego czy nie.

Wystarczy odwrócić koło w centrownicy. Tylko nie tej z obrazka, bo musisz mieć możliwość wstawienia koła w tej samej pozycji względem "widelca". Więc musi mieć jakąś formę zacisku z tulejami (jeśli ma być uniwersalna na różne osie) na górze.

Ale ten bolec
  • Odpowiedz
@pietryna123: ja centrowalem jeszcze prościej, do przedniego widelca przypiąłem trytytke, obciąłem tak żeby idealnie dolegała do felgi a potem obracałem kołem w powietrzu. Gdzie trytytka dotykała felgi to było widać i słychać - w tym miejscu trzeba poprawić
  • Odpowiedz