Wpis z mikrobloga

• 1
Przypominam, że jeśli ktokolwiek powie wam, że mitem jest że rosja chciała zająć Ukrainę w trzy dni,

@NieznanyWykopek: bo akurat te 3 dni są memem. Chcieli szybko, ale o 3 dniach to powiedział bodajże jakiś losowy amerykański generał oraz kartoflany rok wcześniej. Rosjanie glosno o 3 dniach nie mowili. Planowali bardzo szybko, ale nie wiemy dokładnie jaki był termin.
  • Odpowiedz
  • 0
@BenAli: to zmienia wszystko. Już wysyłam notę dyplomatyczną do Ławrowa.

PS Sam słyszałem jak to mówił Sołowiowa, że jakby chcieli prowadzić wojnę na poważnie to w trzy dni byliby w Kijowie a dwa tygodnie w Lizbonie.
  • Odpowiedz
@NieznanyWykopek: Były tez wypowiedzi jeńców ,że im móiono, że kilka dni to potrwa. No i jeszcze relacja z Pakistanu, bo premier tego kraju był na planowanej wizycie w Moskwie zaraz po ataku Rosji i mu Putin powiedział ,że za kilak tygodni to bedzie ząłatwione i nikt już o tym nie bedzie pamiętał.
  • Odpowiedz
Chcieli szybko, ale o 3 dniach to powiedział bodajże jakiś losowy amerykański generał oraz kartoflany rok wcześniej.

@BenAli: Propagandyści mówili tuż przed wojną, że w razie czego kilka dni i jest po Ukrainie. Poza tym sam Putin po tygodniu miał wystąpienie, że wojna potrwa jednak trochę dłużej niż zakładano.
  • Odpowiedz
  • 0
Propagandyści mówili tuż przed wojną, że w razie czego kilka dni i jest po Ukrainie. Poza tym sam Putin po tygodniu miał wystąpienie, że wojna potrwa jednak trochę dłużej niż zakładano.

@SmartCheetah: No wiadomo, że chcieli szybko i może chcieli 3 dni nawet, ale formalnie te konkretnie 3 dni to akurat mit. A OP tak zdanie ułożył, że to niby nie mit.

to zmienia wszystko. Już wysyłam notę dyplomatyczną do
  • Odpowiedz
bo akurat te 3 dni są memem

@BenAli: ta, są memem i wcale ruscy tego nie planowali, dlatego podlinkowałem artykuł ruskich mediów, który został z automatu upubliczniony w trzecim dniu wojny, głoszący, że Ukraina już upadła i stała się częścią rosji.
  • Odpowiedz
@BenAli: Może jeszcze prosciej wytłumaczę bo rozumiem że nie umiesz czytać.
Tekst wyszedł TRZY DNI PO rozpoczęciu operacji i W NIM jest napisane że Ukraina JUŻ została zdobyta.

Dodając jedno do drugiego wynika że operacja miała trwać TRZY DNI. Mam nadzieję że pomogłem. Postaram się uprościć jeszcze bardziej jeśli dalej nie dotrze.
  • Odpowiedz