Aktywne Wpisy

thorgoth +322
Tu piękny dowod na to, jak międzynarodowa sława w swojej (wąskiej) dziedzinie, poprzewracała profesorowi w glowie.
1. Każdy pracownik jest zobowiązany robić badania okresowe. Dotyczy to kasjerki z biedronki, bardzo Ważnego profesora rowniez
2. Każdy dostaje wynik swoich badan okresowych, wiec wie, kiedy sie kończą
3. Dodatkowo, pracodawca skontaktował sie z profesorem ponad miesiąc przed terminem i przypomnial mu o badaniach
4. DODATKOWO zadzwoniła do niego placówka medycyny pracy, z prośbą o umówienie badan
1. Każdy pracownik jest zobowiązany robić badania okresowe. Dotyczy to kasjerki z biedronki, bardzo Ważnego profesora rowniez
2. Każdy dostaje wynik swoich badan okresowych, wiec wie, kiedy sie kończą
3. Dodatkowo, pracodawca skontaktował sie z profesorem ponad miesiąc przed terminem i przypomnial mu o badaniach
4. DODATKOWO zadzwoniła do niego placówka medycyny pracy, z prośbą o umówienie badan
źródło: 1000015977
Pobierz

Hej Wykopki śmigający na snowboardzie. Potrzebuję porady. Zacząłem uczyć się jazdy, nie idzie mi może za dobrze, ale złapałem bakcyla. Chcę sobie kupić jakąś deskę i wiązania, bo w wypożyczalni raczej słabo trafiłem. Mam około 170 cm wzrostu i około 80 kg wagi. Gemini uparcie mówi, że dla mnie deska powinna mieć 158 cm. Na jednej lekcji dostałem coś około 146 cm i było ok, natomiast innym razem miałem 156 i było ciężko, trudno się skręcało, za bardzo się rozpędzałem, blokada psychiczna sprawiała, że łatwo zaliczałem glebę. Chcę się nauczyć dobrej kontroli nad deską, nie chcę szybko jeździć, ale bezpiecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ktoś coś może zasugerować? Na olx znalazłem w moim rejonie kilka desek długości około 150 cm, co wydaje się w miarę kompromisową długościa. I do tego chcę kupić wiązania z możliwością szybkiego wpinania. Z masy systemów wydaje się, że najrozsądniejsze cenowo będą Raven fastec 360. Około 450 pln za nowe wydaje się dobrą ceną. Ma ktoś to? Nie rozpada się łatwo? Ktoś podzieli się wrażeniami ze swojej nauki od zera? Jakieś cenne rady?
W wypozyczalni dali mi krotsze. Jezdzilo sie rewelacyjnie. Postanowilem se kupic uzywki. I pojechalem do innej wypozyczalni.
Koles zaproponowal dluzsze na takiej zasadzie ze ja place akucje w wysokosci ceny. Jak mi spasuja to nie musze przyjezdzac. Jak mi nie spasuja to na drugi dzien mam oddac a on policzy jakies
Przy twoich parametrach obstawiałbym 154-156(W), w zależności od rozmiaru buta. Na łatwość skręcania wpływa też chociażby rozstaw wiązań.
Co do wiązań - stepony są bardzo spoko, ale to nie ten budżet. Warto kupić sobie też jakiś ochraniacz na kość ogonową (crashpants)
Snowboard - sprzedam, kupię
Ja sprzedawałem wiązania Ride A6, praktycznie nowe za 500zł. W tej cenie można tam znaleźć coś o wiele sensowniejszego niż Raveny. Jeśli decydujesz się na zakup szpeju.
A z polecajek to kup sobie przede wszystkim wygodne buty i serio - spędź trochę czasu w sklepie i poprzymierzaj. Resztę kasy wydaj na instruktora, bo jak widzę ludzi, który tylko zamiatają (a mają
Gemini mi poleciło takie opcje jak poniżej, akurat potrafiło przejrzeć wiszące ogłoszenia i wylistowało te, które są jego zdaniem wskazane dla początkującego. Na facebooku nie idzie wyszukać niczego, to
Powiedz ile chcesz wydać na dechę z wiązaniami i wtedy można coś Ci zaproponować.
Masz 170 cm wzrosty, to jaki masz rozmiar buta, 41-42?