Aktywne Wpisy

vladi_putin +762
Czytam o #afera z #zondacrypto i normalnie oczom nie wierzę, że ktoś tam realnie trzymał większy hajs xD
Słuchajcie. Robię #rozdajo na portfel sprzętowy Ledger Nano X (ten najtańszy).
Ja już wyrosłem z #kryptowaluty ale jeżeli wy nadal to robicie, to róbcie to chociaż dobrze i nie trzymajcie wiekszego hajsu na giełdzie, która w każdej chwili może zniknąć i elo zostajecie bez niczego xD
A przy okazji
Słuchajcie. Robię #rozdajo na portfel sprzętowy Ledger Nano X (ten najtańszy).
Ja już wyrosłem z #kryptowaluty ale jeżeli wy nadal to robicie, to róbcie to chociaż dobrze i nie trzymajcie wiekszego hajsu na giełdzie, która w każdej chwili może zniknąć i elo zostajecie bez niczego xD
A przy okazji
źródło: alebydle
Pobierz
congobongo +55

Udało się zdiagnozować jelito, a mianowicie
Byłam na śmiesznym badaniu. Kazali mi na nie przynieść jogurt (XD) i zjeść ten jogurt wraz z 30 znacznikami i zrobili mi RTG brzucha, następne po 3 dniach i ostatnie po 5 dniach. Musiałam za to badanie zapłacić 450 zł. Czyli 450 zł za to, aby mi ktoś w końcu uwierzył, że nie sram. No i rzeczywiście, nie sram, mam to na papierze.
Więc mocno grozi mi żywienie pozajelitowe, bo waga cały czas spada, a ja nie jestem w stanie jeść więcej. Każdy kęs lub łyk jedzenia to kalkulacja, czy i jak bardzo mnie na następny dzień p--------i. Uwierzcie mi, że objawy związane z pseudoniedrożnością układu pokarmowego to jakieś piekło (╥﹏╥) Na szczęście enzymy trzustkowe brane do każdego posiłku poprawiły opróżnianie żołądka. Więc zjem, ale nie wysram ani nie wyrzygam (nierzyganie jest gorsze niż rzyganie).
Więc jak ktoś coś wie o żywieniu pozajelitowym to poproszę jakieś pocieszające info. Bo limit niepocieszających informacji na ten kwartał został wyczerpany.
Myślałam sobie ostatnio, czy czegoś potrzebuję w ogóle. I okazało się, że w sumie to nie. Ewentualnie poza kilkoma metrami kwadratowymi powierzchni do życia więcej, co jest już w trakcie "robienia". Możecie trzymać kciuki, aby wszystko poszło zgodnie z planem.
Ale serio, mam w sumie wszystko. Mam przyjaciół, drugą połówkę, jestem spełniona zawodowo, piniądz jakiś też jest. To tak jakby mieć wszystko, bo niektórzy nic z tych rzeczy nie mają. A ja tylko nie mam zdrowia, a resztę mam. Więc kto ma gorzej, ha? :-)
Nawet udało mi się ostatnio być na fajnym koncercie, mimo że po drodze wydarzyło się 99 powodów, przez które prawie bym się na nim nie pojawiła.
No i w tym tygodniu zaczynam sezon wędkarski. Już mnie rzuca i telepie z braku łowienia.
Dbajcie o siebie Miraski i Mirabelki. Bierzcie witaminę D3, bo podobno cała Polska ma niedobór (co mnie nie dziwi, mam już dosyć tej zimy...). Jedzcie zdrowo i ruszajcie się <3
#sends #eds #zespolehlersadanlosa #choroba #medycyna #pamietnik
źródło: xd
Pobierz@wyslij_nudeski: łeeee, to nie brzmi dobrze ( ͡° ʖ̯ ͡°) nie wiem czy znasz profil laski hungry4life, ona już długo jedzie na pozajelitowym, no ale ona nic nie może przyjmować, nawet wody
źródło: temp_file8411416497348866084
Pobierz