Pytanie amatora - pierwszy raz rozkuwałem łańcuch. Na zwykłą zapinkę go poskładać do kupy, racja?
@ATAT-2: Miałeś łańcuch 12-rzędowy bez spinki? Ponowne spięcie w warunkach domowych tylko ze spinką. Nie opłaca się zakuwać pinem, skoro będziesz jeszcze nie raz go czyścił.
@ATAT-2: bardziej chodziło mi o to, czy nie należysz do jakiegoś klubu ortodoksyjnych rowerzystów, którzy traktują spinki jako bluźnierstwo i tylko zakuwanie jest koszerne ;-) Podsumowując - że spinką wygodniej
@ATAT-2: kurczaki, ciepło się zrobiło nagle. A jeszcze tydzień temu -10'C nad ranem, a na weekend zapowiadają +15'C. Trzeba się za rower brać, czyścić, płukać, smarować d., łańcuch też, co
bardziej chodziło mi o to, czy nie należysz do jakiegoś klubu ortodoksyjnych rowerzystów, którzy traktują spinki jako bluźnierstwo i tylko zakuwanie jest koszerne ;-)
@krytyk__wartosciujacy: Nigdy o czymś takim nie słyszałem. Słyszałem tylko o takich co traktują spinki jednorazowo, że niby po spięciu drugi raz słabiej trzyma. Nie wiem, ja nie miałem złych doświadczeń z kilkukrotnym użyciem tej samej spinki. Nową zakładam z nowym łańcuchem.
Syf z przerzutek mógłbym szufelką wygarnać z garażu.
Pytanie amatora - pierwszy raz rozkuwałem łańcuch. Na zwykłą zapinkę go poskładać do kupy, racja?
#rower #rowery #pytanie
źródło: image
Pobierz@ATAT-2: naaaajaaaakkkkk
@ATAT-2: Miałeś łańcuch 12-rzędowy bez spinki? Ponowne spięcie w warunkach domowych tylko ze spinką. Nie opłaca się zakuwać pinem, skoro będziesz jeszcze nie raz go czyścił.
Podsumowując - że spinką wygodniej
@krytyk__wartosciujacy: Nigdy o czymś takim nie słyszałem. Słyszałem tylko o takich co traktują spinki jednorazowo, że niby po spięciu drugi raz słabiej trzyma. Nie wiem, ja nie miałem złych doświadczeń z kilkukrotnym użyciem tej samej spinki. Nową zakładam z nowym łańcuchem.