Wpis z mikrobloga

Abstrachując od Wszelkich konfitur, samochodoz i innych.

Nie mogę pojąć dlaczego policja / straż miejska po prostu nie zarabia krocia na mandatach kiedy to pieniądze dosłownie leżą na ulicy?
Na mandatach które można wystawiać dziesiątkami bez żadnego wysiłku.

Wystarczyłoby oddelegować kilka patroli dziennie w pewne miejsca, gdzie jest to realny problem (a nie szukanie na siłę), zrobić fotkę, zostawić kwitek i w jakieś 5 minut sprawa zakończona.

Plusy? Ogromny zastrzyk gotówki do budżetu, edukowanie kierowców i przyczynienie się do zmniejszenia patologi drogowych.
Minusy? Brak

#dyskusja #kierowcy #polskiedrogi #polscykierowcy #policja #polska #mandat #konfitura #samochodoza
ATAT-2 - Abstrachując od Wszelkich  konfitur, samochodoz i innych. 

Nie mogę pojąć d...

źródło: image

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: nie wiem gdzie wy żyjecie, ale jak zgłosiłem tego geniusza z zdjęcia przez stronę internetową https://zglosparkowanie.pl/, to po 2h samochód był na lawecie.

A) Ludzie po prostu nie zgłaszają
b) Konfitura & Samochodoza również, bo wtedy contentu by nie było. Chyba że w Warszawie policja i straż leci w kulki.

Musisz się odkleić trochę, bo oglądając tylko youtube możesz dojść do wniosku że wszyscy kierujący to debile i ich celem życiowym jest
new-object - @ATAT-2: nie wiem gdzie wy żyjecie, ale jak zgłosiłem tego geniusza z zd...

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 9

@new-object: Ale ja dokładnie o tym piszę - nie chodzi mi o to że ludze mają biegac z aplikacją i zgłaszać każde pojedyncze parkowanie (choć i to jest potrzebne)

Chodzi mi o to, że są miejsca w KAŻDYM mieście gdzie nielegalne parkowanie jest nagminne niezależnie od dnia i godziny. I w takie miejsca mogłaby dzień w dzień przyjeżdżać policja, podreperować swój budżet o 1k -
  • Odpowiedz
@new-object: Do takich wniosków doszedłem po życiu wiele lat w mieście

@ATAT-2: no to jesteś pierd.... jeśli do takich wniosków doszedłeś i tak uważasz ¯\(ツ)/¯
Masz skrzywione spojrzenie na rzeczywistość, a w tym ani straż ani policja nie pomoże. Psycholog albo psychiatria tutaj tylko może się wykazać. Skrajne poglądy masz, które nie są dobre, bo należy mieć spojrzenie na całość sprawy.

W Polsce jest 20mln samochodów, wystarczy że 1% jest debilami
  • Odpowiedz
@ATAT-2:

Widać że słabo znasz życie. "Zrobisz wyniki" raz drugi, kierowcy ci pouciekają w inne miejsca a ty zostaniesz z nową normą mandatów do wyrobienia, których wyrobić nie dasz rady
  • Odpowiedz
  • 2
no to jesteś pierd.... jeśli do takich wniosków doszedłeś i tak uważasz ¯\(ツ)/¯

@new-object: Rozumiem, czyli 'moja racja jest najmojsza' i koniec dyskusji.

ale by równać ich z resztą - 99% jest
  • Odpowiedz
@new-object: Zanim odpiszesz kolejnymi obelgami to zacytuj napierw prosze, gdzie ja kiedykolwiek napisałem, że WSZYSCY kierowcy parkują nieleglanie albo WSZYSCY kierowcy są debilami. Bo zaskoczę cię - jedynie ty takie wnioski wysunąłeś w tej dyskusji.

@ATAT-2: faktycznie, możesz mieć problem z rozumieniem tekstu pisanego. Czuje jakieś problemy tutaj z komunikacją i odbieraniem świata.

wszyscy kierujący to debile i ich celem życiowym jest parkować na chodnikach i łamać przepisy,
new-object - >@new-object: Zanim odpiszesz kolejnymi obelgami to zacytuj napierw pros...

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
faktycznie, możesz mieć problem z rozumieniem tekstu pisanego. Potwierdziłeś że takie wnioski masz ¯\(ツ)/¯

@new-object: Misu kolorowy, to ty napisales że wszyscy kierowcy są debilami. W twoim cytacie odnosiłem sie do stwierdzenia o nielegalnym parkowaniu jako celem życiowym.

Sam jestem kierowcą, mam w rodzinie kierowców, znam wielu kierowców. Pisanie że wszyscy są debilami równałoby się z okresleniem tym mianem każdego z nich. Ale ponownie - tylko ty takie wnioski wysnułeś
  • Odpowiedz
@new-object: Misu kolorowy, to ty napisales że wszyscy kierowcy są debilami. W twoim cytacie odnosiłem sie do stwierdzenia o nielegalnym parkowaniu jako celem życiowym.

@ATAT-2: "Koralu złoty," może miałeś to na myśli, ale nie potrafiłeś swoich "myśli" poprawnie przelać na klawiaturę. Jasno i wyraźnie potwierdziłeś to zdanie, i w takim kierunku poszedł mój komentarz. Nie szukaj winy we mnie, że nie potrafię zdalnie czytać w myślach, co autor
  • Odpowiedz
  • 2
@new-object: jprd, niech ci bedzie:

Nie wszyscy kierowcy to debile (jak sam stwierdziłeś), Ci parkujący nielegalnie to debile bez wyjątku.
Zadowolony?

To może teraz skup się na meritum dyskusji a nie łapaniu za słówka jak Ci argumentów brakuje.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Przecież nadal uciekasz od podstawowej myśli.

Ludzie postępują racjonalnie. Skoro masz do wyboru:

1) wystawić więcej mandatów. wystawienie większej ilośći nie przynosi ci korzyści a z czasem przyniesie więcej pracy
2) wystawiać mniej mandatów. nie tracisz na tym nic. Masz
  • Odpowiedz
  • 0
@m_ney: Tylko ty patrzysz na tą sytuację z perspektywy krawężnika któremu się po prostu nie będzie chciało. Mi chodzi o odgórny proces.
Bo idąc twoim tokiem rozumowania policja powinna odwracać wzrok widząc nielegalne parkowanie czy drobne wykroczenia. Bo 'ma mniej roboty'
  • Odpowiedz
Nie wszyscy kierowcy to debile (jak sam stwierdziłeś), Ci parkujący nielegalnie to debile bez wyjątku.

Zadowolony?

@ATAT-2: o widzisz, już możemy rozmawiać bez generalizacji. Zgadzam się, osoby które nielegalnie parkują są odpadem społecznym i powinni być karani.

wystawić więcej mandatów. wystawienie większej ilośći nie przynosi ci korzyści a z czasem przyniesie
  • Odpowiedz
@ATAT-2:

Mi chodzi o odgórny proces.

Tak działa właśnie odgórny proces. Skoro ustalasz normę a za jej przekroczenie nie ma dodatkwego wynagrodzenia to normalni ludzie nie będą wyrabiąc nic poza
  • Odpowiedz
@new-object: >A) Ludzie po prostu nie zgłaszają
b) Konfitura & Samochodoza również, bo wtedy contentu by nie było. Chyba że w Warszawie policja i straż leci w kulki.

Na kanale konfitury jak wejdziesz w zakładkę posty to masz zdjęcia pism z wynikiem interwencji
  • Odpowiedz
Na kanale konfitury jak wejdziesz w zakładkę posty to masz zdjęcia pism z wynikiem interwencji

@urbantoja: dzięki wielkie. Na szybko przejrzałem i oczy i mózg krwawi z logiki, jak robią k... z logiki. Dobrze że nie mieszkam w Warszawie, tak to podsumuje. Coś faktycznie tam nie działa prawidłowo.
  • Odpowiedz
  • 1
Zapłacić za przekraczanie normy nie możesz bo zaraz skończy się to d------------m mandatami na lewo i prawo i społeczeństwo się w------o.

@m_ney: Jeśli będą karać za nielegalne parkowanie (w dowolnej formie) to nikt się nie wku*wi a jedynie zastanowi dwa razy
Tzn wku*wią się ale nie bedą mieli do tego podstaw
  • Odpowiedz
@ATAT-2:

Kurde chłopie - ty pracowałeś kiedykolwiek w jakiejkolwiek wiekszej organizacji?

Jeśli zaczynsz wynagradzać cyfrę to ludzie zaczynają robic pod cyfrę. Zapłacisz za więcej mandatów to bądź pewien że straż miejska i policja będzie n---------ć te mandatay na wyścigi żeby więcej pieniędzy zrobić. Tak działają ludzie. Dla pieniędzy są gotowi zabić, oszukać i okraść. Jaki mieliby problem w tym żeby d---------ć się do tego ze ktoś np. najechał na linię
  • Odpowiedz

@new-object: Obaj zgłaszają i postują dowody zgłoszeń zarówno na FB jak i na Youtube, 90% przypadków kończy się pouczeniem. Jak na filmach dzwonią po policje/straz miejska, to w 90% przypadków nikt nie przyjeżdża albo przyjeżdża po 3 godzinach od zgloszenia jak auta juz
  • Odpowiedz