Aktywne Wpisy

Bejwatch 0
Pochwalcie się swoją znajomością angielskiego. Pewnie dukacie gorzej niż pani Magdalena, wielcy poligloci z wykopu.
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Nie mogę pojąć dlaczego policja / straż miejska po prostu nie zarabia krocia na mandatach kiedy to pieniądze dosłownie leżą na ulicy?
Na mandatach które można wystawiać dziesiątkami bez żadnego wysiłku.
Wystarczyłoby oddelegować kilka patroli dziennie w pewne miejsca, gdzie jest to realny problem (a nie szukanie na siłę), zrobić fotkę, zostawić kwitek i w jakieś 5 minut sprawa zakończona.
Plusy? Ogromny zastrzyk gotówki do budżetu, edukowanie kierowców i przyczynienie się do zmniejszenia patologi drogowych.
Minusy? Brak
#dyskusja #kierowcy #polskiedrogi #polscykierowcy #policja #polska #mandat #konfitura #samochodoza
źródło: image
Pobierz@ATAT-2: tyle i aż tyle ;)
A) Ludzie po prostu nie zgłaszają
b) Konfitura & Samochodoza również, bo wtedy contentu by nie było. Chyba że w Warszawie policja i straż leci w kulki.
Musisz się odkleić trochę, bo oglądając tylko youtube możesz dojść do wniosku że wszyscy kierujący to debile i ich celem życiowym jest
Pobierz@new-object: Ale ja dokładnie o tym piszę - nie chodzi mi o to że ludze mają biegac z aplikacją i zgłaszać każde pojedyncze parkowanie (choć i to jest potrzebne)
Chodzi mi o to, że są miejsca w KAŻDYM mieście gdzie nielegalne parkowanie jest nagminne niezależnie od dnia i godziny. I w takie miejsca mogłaby dzień w dzień przyjeżdżać policja, podreperować swój budżet o 1k -
@ATAT-2: no to jesteś pierd.... jeśli do takich wniosków doszedłeś i tak uważasz ¯\(ツ)/¯
Masz skrzywione spojrzenie na rzeczywistość, a w tym ani straż ani policja nie pomoże. Psycholog albo psychiatria tutaj tylko może się wykazać. Skrajne poglądy masz, które nie są dobre, bo należy mieć spojrzenie na całość sprawy.
W Polsce jest 20mln samochodów, wystarczy że 1% jest debilami
Widać że słabo znasz życie. "Zrobisz wyniki" raz drugi, kierowcy ci pouciekają w inne miejsca a ty zostaniesz z nową normą mandatów do wyrobienia, których wyrobić nie dasz rady
@new-object: Rozumiem, czyli 'moja racja jest najmojsza' i koniec dyskusji.
@ATAT-2: faktycznie, możesz mieć problem z rozumieniem tekstu pisanego. Czuje jakieś problemy tutaj z komunikacją i odbieraniem świata.
Pobierz@new-object: Misu kolorowy, to ty napisales że wszyscy kierowcy są debilami. W twoim cytacie odnosiłem sie do stwierdzenia o nielegalnym parkowaniu jako celem życiowym.
Sam jestem kierowcą, mam w rodzinie kierowców, znam wielu kierowców. Pisanie że wszyscy są debilami równałoby się z okresleniem tym mianem każdego z nich. Ale ponownie - tylko ty takie wnioski wysnułeś
@ATAT-2: "Koralu złoty," może miałeś to na myśli, ale nie potrafiłeś swoich "myśli" poprawnie przelać na klawiaturę. Jasno i wyraźnie potwierdziłeś to zdanie, i w takim kierunku poszedł mój komentarz. Nie szukaj winy we mnie, że nie potrafię zdalnie czytać w myślach, co autor
Nie wszyscy kierowcy to debile (jak sam stwierdziłeś), Ci parkujący nielegalnie to debile bez wyjątku.
Zadowolony?
To może teraz skup się na meritum dyskusji a nie łapaniu za słówka jak Ci argumentów brakuje.
Ludzie postępują racjonalnie. Skoro masz do wyboru:
1) wystawić więcej mandatów. wystawienie większej ilośći nie przynosi ci korzyści a z czasem przyniesie więcej pracy
2) wystawiać mniej mandatów. nie tracisz na tym nic. Masz
Bo idąc twoim tokiem rozumowania policja powinna odwracać wzrok widząc nielegalne parkowanie czy drobne wykroczenia. Bo 'ma mniej roboty'
@ATAT-2: o widzisz, już możemy rozmawiać bez generalizacji. Zgadzam się, osoby które nielegalnie parkują są odpadem społecznym i powinni być karani.
Tak działa właśnie odgórny proces. Skoro ustalasz normę a za jej przekroczenie nie ma dodatkwego wynagrodzenia to normalni ludzie nie będą wyrabiąc nic poza
b) Konfitura & Samochodoza również, bo wtedy contentu by nie było. Chyba że w Warszawie policja i straż leci w kulki.
Na kanale konfitury jak wejdziesz w zakładkę posty to masz zdjęcia pism z wynikiem interwencji
@urbantoja: dzięki wielkie. Na szybko przejrzałem i oczy i mózg krwawi z logiki, jak robią k... z logiki. Dobrze że nie mieszkam w Warszawie, tak to podsumuje. Coś faktycznie tam nie działa prawidłowo.
@m_ney: Jeśli będą karać za nielegalne parkowanie (w dowolnej formie) to nikt się nie wku*wi a jedynie zastanowi dwa razy
Tzn wku*wią się ale nie bedą mieli do tego podstaw
Kurde chłopie - ty pracowałeś kiedykolwiek w jakiejkolwiek wiekszej organizacji?
Jeśli zaczynsz wynagradzać cyfrę to ludzie zaczynają robic pod cyfrę. Zapłacisz za więcej mandatów to bądź pewien że straż miejska i policja będzie n---------ć te mandatay na wyścigi żeby więcej pieniędzy zrobić. Tak działają ludzie. Dla pieniędzy są gotowi zabić, oszukać i okraść. Jaki mieliby problem w tym żeby d---------ć się do tego ze ktoś np. najechał na linię
@new-object: Obaj zgłaszają i postują dowody zgłoszeń zarówno na FB jak i na Youtube, 90% przypadków kończy się pouczeniem. Jak na filmach dzwonią po policje/straz miejska, to w 90% przypadków nikt nie przyjeżdża albo przyjeżdża po 3 godzinach od zgloszenia jak auta juz