Wpis z mikrobloga

Muszę przyznać, że w kontekście Ukrainy to nawet gaśniczaki są lepsze niż PiS, bo są przynajmniej konsekwentni. PiS to jest w stanie zmienić zdanie o 180 stopni dla kilku głosów poparcia. Przecież jeszcze niedawno to PiS był orędownikiem wstąpienia Ukrainy do UE, NATO. Kaczyński chciał nawet w 2022 roku nasze wojska tam wysyłać. Teraz nagle narracja im się zmieniła, bo trzeba w Tuska uderzać. Reszki mojego szacunku do PiSu za ich postawę antyrosyjską właśnie prysneły. Niczym się nie różnią teraz od Brauna i Zajac-Moskwy. A ci drudzy przynajmniej nie musza bezczelnie zaprzeczać swoim słowom. Jak mam wiebierac między ruskimi onucami, to mniejszym złem są Ci konsekwentni, a nie Ci co zmieniają zdanie z najniższych pobudek i wypierają się własnych działań.

#polityka #bekazpisu #bekazprawakow #ukraina
Turin89 - Muszę przyznać, że w kontekście Ukrainy to nawet gaśniczaki są lepsze niż P...

źródło: 1000003396

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Teraz Jarek tak p------i żeby zdobyć głosy innych.

@Aleale2: Czyje niby? Gaśniczków? Ten spin pisu zaczął się w dniu wizyty pewnej osoby w jarmułce w pałacu prezydenckim. Nawet nie robią tego dla poparcia głupiego ludu, tylko dla poparcia Trumpa. Dosłownie w imię obcych interesów, bo może im Trump znowu da zrobić zdjęcie wygrywające wybory, albo chociaż udzieli azylu.
Nawet im nie przeszkadza że zdradza kraj, a za 2 lata Trumpa
  • Odpowiedz
@Turin89: wspieram Ukraine, ale jej szybkke dołączenie do UE to totalna masakracja naszej gospodarki opartej na taniej sile roboczej.
Bliski parner -tak. W UE - conajmniej za 20 lat, jak im PKB podskoczy
  • Odpowiedz
@GodEmperorWasRight: ale po co im UE po wojnie? Im bardziej wejście do NATO będzie pilnie potrzebne i to najlepiej w max rok po wojnie.
Jak nie widzisz zagrożeń gospodarczych dla obu krajów (bo u nas papa z produkcją, spedycją, DCT, dla Ukrainy szybka prywatyzacja w korporacyjne łapki), to podaj producenta klapków na oczy, kupie sobie na noc.
  • Odpowiedz
Antyukraińska postawa PiS jest haniebna.

Ukraina walczy bez wsparcia USA, ale gdyby PiS doszedł do władzy i musieliby walczyć bez wsparcia Polski to byłaby wyjątkowa perfidia.

@mike-johnston: Gdyby pis doszedł do władzy to nagle zmieniliby zdanie
  • Odpowiedz
@GodEmperorWasRight: UE nieszczy Bolzgę, więc powinniśmy wyjść z UE, ale jak wpuścimy Ukrainę do UE, to Ukraina si tak wzbogaci, że Bolzga przepadnie z kretesem.

Czego nie rozumiesz lewaku?
  • Odpowiedz
@Turin89: Co ten Bocheński p------i.
Znam bardzo dużo ludzi w Polsce, którzy wyrażają zgodę na akcesję Ukrainy do UE.
Sam zapytałem kilku Polaków i nie widzą problemu.
  • Odpowiedz