@Distracted93: jestem ciekawy co tak drastycznie zmieniło jego poglądy. Czysty oportunizm pod postacią ruskiego finansowania czy jakaś grubsza sprawa i ruscy mają na niego jakieś kompromaty, dzięki którym nim sterują.
@troglodyta_erudyta: pewnie ruski Bitcoin. Ile może kosztować kupienie takiego Brauna? Z 1-2 bańki pln/rocznie dla Rosjan? Wątpię, żeby więcej a to przecież grosze jak na zamieszanie w Polce które robi
@troglodyta_erudyta: Braun zawsze był antyestablishmentowy, kto by aktualnie nie bsprawował władzy. Może w pewnym momencie uznał, że kierunek moskiewski to jedyna opcja by móc zrealizować swoje postulaty. Chociaż ja zakładam, że po prostu go przekabacili
@Distracted93: Wbrew pozorom to ciągle te same poglądy, z tym że trzeba na nie patrzeć pod kątem Rosji a nie Ukrainy. Przed 2013 Ukraina była względnie prorosyjska, więc komunistyczni zdrajcy ją lubili tak jak lubią Białoruś czy Węgry. Kiedy Ukraina zmieniła kurs na zachodni, rozpętała się ta cała szopka z Wołyniem, została Upainą, Banderlandem etc. Dokładnie tak jak w Zapiskach oficera Armii Czerwonej Piaseckiego bo to ten sam typ człowieka.
@troglodyta_erudyta: broda. A tak na poważnie to po prostu celowanie w konserwatywny elektorat. Gdy twe życie ci się wali twój polityk cię ocali. A że dla niektórych zakutych łbów Ukraina to wszelakie zło to i Gregorij stawia temu czoło
@Distracted93: U brauma jest więcej paradoksów, np tak dzielnie wojował ze świeczkami, czy plakatem jakiegoś chłopa, ale jak prezydent którego poparł robi namiestnika z ambasadora w jarmułce to cichosza.
astanawiałem się jak czerwoni próbowali by zochydzać nam Białoruś
@funkmess: Tak sobie myślę że coś podobnego "teoretycznie" stało się z Kosowem. Tak, wiem - to państwo z kartonu rządzone przez gangusów i tylko nasssrać na środku ale fakt że jednak uciekło ze strefy wpływów serbsko-rosyjskich
@troglodyta_erudyta: mnie ciekawi, czy oczko temu misiu faktycznie się odkleiło przez chorobę/operacje czy może ruskie służby mu w tym pomogły ( ͡°͜ʖ͡°)
@Wielka-Polska-Betonowa: @Kremufka2137 wbrew pozorom, jakkolwiek idiotyczne tezy ktoś głosi w polityce, to prawie nigdy nie stoi za tym odklejka, a typowi odklejeńcy są marginalizowani także przez wyborców. Zazwyczaj to jest wyrachowana kalkulacja pod słupki wyborcze i jak widać po rosnącym poparciu Brauna, niestety wie on w jakie tony uderzać, żeby zmobilizować szurską część społeczeństwa, także o czystej odklejce nie może być mowy. W polityce nie ma miejsca na przypadek.
jestem ciekawy co tak drastycznie zmieniło jego poglądy. Czysty oportunizm pod postacią ruskiego finansowania czy jakaś grubsza sprawa i ruscy mają na niego jakieś kompromaty, dzięki którym nim sterują.
@troglodyta_erudyta: Tak jak wspomniał @funkmess wyżej. W momencie przeprowadzenia wywiadu trwał Majdan, Janukowicz chyba juz zwiał, ale wciąż nie było pewne w którym kierunku Ukraina podąży. Wystarczy wspomnieć pomarańczową rewolucje kilka lat wcześniej i szybki powrót prorosyjskiej władzy. Tak więc
@pozdroxxx666: Braun to ideowiec i nie mówię tego dlatego, że go popieram, ale są to opinie które słyszałem od dziennikarzy różnych środowisk. Porównywali go w podejściu do pieniędzy z Kaczyńskim, który "dla siebie" ich nie zgarnia i używa ich (stanowisk) jako marchewki / sposobu na władzę. Tak więc nie sądzę, żeby ruscy dawali Braunowi pieniądze dla Brauna, szczególnie, że przecież np. kosi dobry hajs w Europarlamencie. Natomiast czy nie ma
@PietrekSpodKrakowa: Mam takie same odczucia - czerwoni zdrajcy z Konfederacji prują się nie wiedzieć czemu że "Kosovo je Serbija" gdzie "prawosławno" prorosyjscy komuniści mordowali tam głównie katolików, a prawdziwi polscy patrioci popierają właśnie katolickich, prozachodnich Chorwatów i Albańczyków
@Distracted93: Jakieś finansowanie raczej bym wykluczył, wszystkie służby mają go na świeczniku. Ideowiec, który widzi Polske na modle Szwajcarii, zresztą i mówi że tu nie federacja rosyjska batustan czy inny eurokolchoz.
@troglodyta_erudyta wydaje mi się, że podobnie jak przy obstawianiu wyników sportowych, postawił na wygranego tej wojny i po jej zakończeniu jakaś dyplomacja - inna niż rzucanie inwektyw - z ruskiem (produkującego gaz i ropę) musi mieć miejsce
@troglodyta_erudyta: Stablina "praca" w polityce. Podpieli sie pod mniejszosc w tym wypadku przeciwnikow UE, ktorzy zawsze beda - nie da sie zadowolic wszystkich. A jest to grupa wystarczajaca, ktora pozwoli im byc w sejmie
źródło: 1000032324
PobierzAle jego fani nje są dość lotni żeby to zauważyć
@funkmess: Tak sobie myślę że coś podobnego "teoretycznie" stało się z Kosowem. Tak, wiem - to państwo z kartonu rządzone przez gangusów i tylko nasssrać na środku ale fakt że jednak uciekło ze strefy wpływów serbsko-rosyjskich
Zazwyczaj to jest wyrachowana kalkulacja pod słupki wyborcze i jak widać po rosnącym poparciu Brauna, niestety wie on w jakie tony uderzać, żeby zmobilizować szurską część społeczeństwa, także o czystej odklejce nie może być mowy. W polityce nie ma miejsca na przypadek.
@troglodyta_erudyta: Tak jak wspomniał @funkmess wyżej. W momencie przeprowadzenia wywiadu trwał Majdan, Janukowicz chyba juz zwiał, ale wciąż nie było pewne w którym kierunku Ukraina podąży. Wystarczy wspomnieć pomarańczową rewolucje kilka lat wcześniej i szybki powrót prorosyjskiej władzy. Tak więc
Natomiast czy nie ma
źródło: 34pxx1faaux71
Pobierzinnego wytłumaczenia nie znajduję