Mirki i Mirabelki przydałoby się zrobić lub wypromować jakiś materiał o tym, czym jest telewizja republika, by ludzie na własne oczy zobaczyli, jak wygląda propaganda rodem z „1984”. Szczucie, ataki, kłamstwa, manipulacje. Trzeba zrozumieć, że pis i republika mają twardy elektorat i jego zdania nie da się zmienić - można jedynie zachęcić młodych i ostrzec ich przed tym, co może zgotować prawica w Polsce. Pokazałem znajomym republikę, byli w totalnym szoku. Masa młodych ludzi nie ogląda telewizji i nie wie, co tam się wyprawia. Świetny materiał stworzył Nazwex, powinniśmy go wypromować. #polityka #polska
@Steczny: Szanuje za poświęcony czas i nerwy, Można nie lubić po za X czy Y Ale prawicy przede wszystkim nie wybaczę wyprania mózgów tą tępą propagandą, Każdy z nas ma babcie czy też dziadka.. a nawet i rodziców którzy dostali takim rykoszetem że ciężko ten krzywy światopogląd odmienić.
@Steczny: to że ten kanał jest tak popularny mówi nam dwie smutne rzeczy: że tyle ludzi w Polsce daje się tak łatwo omamić tępą idiotyczną propagandą i to że państwo polskie jest tak słabe i niezdatne do działania, że takie "media" mogą sobie manipulować i kłamać bez jakichkolwiek konsekwencji.
Każdy z nas ma babcie czy też dziadka.. a nawet i rodziców którzy dostali takim rykoszetem że ciężko ten krzywy światopogląd odmienić.
@stiwinga22: Najgorsze jest to, że Matrix w TVPiS upadł, a ci ludzie właściwie poszli za nim. Oni już nie są w stanie żyć w rzeczywistości i potrzebują takiej telewizji, która będzie im organizowała te seanse nienawiści. I żeby ktoś im codziennie mówił, że to oni właśnie są normalni,
@Steczny: Popieram. Nigdy nie wybaczę tym sku… co zrobili moim rodzicom - wykształconym ludziom po studiach uniwersyteckich, po historii, polonistyce, opozycjonistom w swoich młodych latach. Nie dali się złamać komuchom, ale zabrała im duszę pisowska propaganda. Jestem jednocześnie przerażony jak skuteczni w tym są i nie, nie tylko ciemny lud mamią. Po prostu ich dyskurs trafił na podatny grunt - Mamy która nienawidziła komuchów. Nie pytajcie jak się jej spina
@r5678: skoro robią to samo to na pewno masz mnóstwo przykładów, którymi możesz podzielić się z innymi. Może razem z @alylayl23 będziecie w stanie zrobić materiał o propagandzie w obecnej TVP lub TVN.
@st_angerr: ale ja mam to w dupie. Nie mam co robić tylko udowadniać coś komuś. Jak mi zapłacisz 4000zl na konto to poświęcę te parę dni aby zrobić taki materiał. Podać nr konta?
@Steczny: myślisz, że jakiś młody człowiek obejrzy godzinne p---------e o stacji telewizyjnej? Wlasnie dlatego rząd straci władzę, bo nie nadąża za czasami. Do tego głupiego społeczeństwa trzeba nawalać, jak Matecki, tiktokami, rolkami i filmikami wygenerowanymi na kolanie w AI.
@Steczny: A no. Propoaganda to działanie mające na celu sprawienie, że odbiorca sam doszedł do wniosków takich, jak chciał autor - tak jest np. w TVN czy obecnym TVP. Za to w republice nie ma propagandy - tam jest lanie pełnym strumieniem pisowską sraką prosto do mordy.
@alylayl23 Zrobił takie filmy, już dawno. Wystarczyło zajrzeć na kanał XD. Choć w sumie nie dziwi mnie że weryfikacja czegokolwiek to zbyt ciężka procedura dla smutnopolaka.
#polityka #polska
źródło: giphy
PobierzMożna nie lubić po za X czy Y
Ale prawicy przede wszystkim nie wybaczę wyprania mózgów tą tępą propagandą,
Każdy z nas ma babcie czy też dziadka.. a nawet i rodziców którzy dostali takim rykoszetem że ciężko ten krzywy światopogląd odmienić.
@stiwinga22: Najgorsze jest to, że Matrix w TVPiS upadł, a ci ludzie właściwie poszli za nim. Oni już nie są w stanie żyć w rzeczywistości i potrzebują takiej telewizji, która będzie im organizowała te seanse nienawiści. I żeby ktoś im codziennie mówił, że to oni właśnie są normalni,
Nie mam co robić tylko udowadniać coś komuś.
Jak mi zapłacisz 4000zl na konto to poświęcę te parę dni aby zrobić taki materiał. Podać nr konta?