Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki przydałoby się zrobić lub wypromować jakiś materiał o tym, czym jest telewizja republika, by ludzie na własne oczy zobaczyli, jak wygląda propaganda rodem z „1984”. Szczucie, ataki, kłamstwa, manipulacje. Trzeba zrozumieć, że pis i republika mają twardy elektorat i jego zdania nie da się zmienić - można jedynie zachęcić młodych i ostrzec ich przed tym, co może zgotować prawica w Polsce. Pokazałem znajomym republikę, byli w totalnym szoku. Masa młodych ludzi nie ogląda telewizji i nie wie, co tam się wyprawia. Świetny materiał stworzył Nazwex, powinniśmy go wypromować.
#polityka #polska
Steczny - Mirki i Mirabelki przydałoby się zrobić lub wypromować jakiś materiał o tym...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Steczny: Szanuje za poświęcony czas i nerwy,
Można nie lubić po za X czy Y
Ale prawicy przede wszystkim nie wybaczę wyprania mózgów tą tępą propagandą,
Każdy z nas ma babcie czy też dziadka.. a nawet i rodziców którzy dostali takim rykoszetem że ciężko ten krzywy światopogląd odmienić.
  • Odpowiedz
@Steczny: to że ten kanał jest tak popularny mówi nam dwie smutne rzeczy: że tyle ludzi w Polsce daje się tak łatwo omamić tępą idiotyczną propagandą i to że państwo polskie jest tak słabe i niezdatne do działania, że takie "media" mogą sobie manipulować i kłamać bez jakichkolwiek konsekwencji.
  • Odpowiedz
Każdy z nas ma babcie czy też dziadka.. a nawet i rodziców którzy dostali takim rykoszetem że ciężko ten krzywy światopogląd odmienić.

@stiwinga22: Najgorsze jest to, że Matrix w TVPiS upadł, a ci ludzie właściwie poszli za nim. Oni już nie są w stanie żyć w rzeczywistości i potrzebują takiej telewizji, która będzie im organizowała te seanse nienawiści. I żeby ktoś im codziennie mówił, że to oni właśnie są normalni,
  • Odpowiedz
@Steczny: Popieram. Nigdy nie wybaczę tym sku… co zrobili moim rodzicom - wykształconym ludziom po studiach uniwersyteckich, po historii, polonistyce, opozycjonistom w swoich młodych latach. Nie dali się złamać komuchom, ale zabrała im duszę pisowska propaganda. Jestem jednocześnie przerażony jak skuteczni w tym są i nie, nie tylko ciemny lud mamią. Po prostu ich dyskurs trafił na podatny grunt - Mamy która nienawidziła komuchów. Nie pytajcie jak się jej spina
  • Odpowiedz
@r5678: skoro robią to samo to na pewno masz mnóstwo przykładów, którymi możesz podzielić się z innymi. Może razem z @alylayl23 będziecie w stanie zrobić materiał o propagandzie w obecnej TVP lub TVN.
  • Odpowiedz
@st_angerr: ale ja mam to w dupie.
Nie mam co robić tylko udowadniać coś komuś.
Jak mi zapłacisz 4000zl na konto to poświęcę te parę dni aby zrobić taki materiał. Podać nr konta?
  • Odpowiedz
@Steczny: myślisz, że jakiś młody człowiek obejrzy godzinne p---------e o stacji telewizyjnej? Wlasnie dlatego rząd straci władzę, bo nie nadąża za czasami. Do tego głupiego społeczeństwa trzeba nawalać, jak Matecki, tiktokami, rolkami i filmikami wygenerowanymi na kolanie w AI.
  • Odpowiedz
@Steczny: A no. Propoaganda to działanie mające na celu sprawienie, że odbiorca sam doszedł do wniosków takich, jak chciał autor - tak jest np. w TVN czy obecnym TVP. Za to w republice nie ma propagandy - tam jest lanie pełnym strumieniem pisowską sraką prosto do mordy.
  • Odpowiedz
@alylayl23 Zrobił takie filmy, już dawno. Wystarczyło zajrzeć na kanał XD. Choć w sumie nie dziwi mnie że weryfikacja czegokolwiek to zbyt ciężka procedura dla smutnopolaka.
  • Odpowiedz