Wpis z mikrobloga

@ForestDruid: szybko wyszło jakim słabym narodem jest terrorystyczna rosja ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet wojny bali się nazwać wojną tylko jakaś "swo". Ponoć rosyjskie trole do tej pory używają tego skrótu pisząc w innych krajach na forach takich jak wykop ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@ForestDruid: Po przemówieniu Putina wiedziałem, że dojdzie do wybuchu wojny i ta nie była zaskoczeniem.

Pamiętam pierwsze dni, gdy Rosjanie atakowali Kijów - nigdy nie widziałem podobnych obrazów w Europie za mego życia. Byłem zbyt młody, by pamiętać wojnę w Jugosławii.
  • Odpowiedz
@ForestDruid: Akurat to pamiętam doskonale, byłem przy tym jak zaczynało się i nigdy nie zapomnę tego urywku z live gdzie strażnik graniczy UA chowa się za budką graniczną kiedy wojsko RUS przejeżdża przez nie. Wiedziałem dokładnie że się zaczyna, zaczęło trąbić to wszędzie, a już o 7:00 RMF FM podawało szczegółowe dane o sytuacji.
  • Odpowiedz
@ForestDruid wstałem rano aby się spakować, oddać auto na lotnisku i wrócić z wysp kanaryjskich do Krakowa. Na kiblu z komórką w ręku doznałem szoku, miałem jeszcze chwilę czasu czy przedłużać pobyt ale nie miałem laptopa z roboty i postanowiłem jechać na lotnisko.
Po powrocie niemal codziennie w jakimś małym stopniu angażowałem się w pomoc Ukraińcom. Później włączałem się w jakąś niedużą pomoc chłopakom na froncie - odzież, powerbanki, jump starty.
  • Odpowiedz