Wpis z mikrobloga

#emigracja #zagranico #podroze Ze wszystkich narodowości, które spotykam za granica, największy chlew robią ZAWSZE Brytyjczycy. Jak wy żyjecie w tym #uk ? Mam wrażenie że Hindusi mają już więcej kultury niż przeciętny Brytyjczyk.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@weakar

kilka lat temu ma plaży w hiszpanii rozsiadla się koło nas grupka młodych ludzi, blade byczki z piwami i jakieś laski, od razu myśleliśmy że koniec z ciszą i spokojem, zaraz będą fajki, krzyki, trzeba będzie się zbierać a ci siedzieli cicho i kulturalnie aż nie mogliśmy w uwierzyć. Potem się okazało że to niemcy byli.
  • Odpowiedz
  • 1
@dreadingit: Wczoraj byłem na saunie w de, nagle wparowało małżeństwo i zaczęło miedzy soba gadać. Ludzie zareagowali i poprosili ich o cisze, to nie są pojedyncze przypadki. Trochę inny mindset szanowania przestrzeni drugiej osoby, bardzo na to zwracają uwagę. Kiedyś moj znajomy z de był u mnie na weekend (palący), na mieście jak spalił fajkę to szedł z nią przez pół kilometra żeby wrzucić ja do kosza. Dla mnie wtedy
  • Odpowiedz
@weakar

no to dla kontrastu gdzieś w 2010 w londynie wychodzę sobie z parku na ulicę, po drugiej stronie uczeń wraca ze szkoły do domu i jak w kinie widzę scenę gdzie dosłowne na przeciwko mnie dziecko może z 10 lat, powoli rozwija cukierek z opakowania i wywala na chodnik zanim jeszcze zje cukierek - kurcze kto go tak wychował?! Teraz za takie coś są grzywny po 100 funtów jak złapią,
  • Odpowiedz