Wpis z mikrobloga

#alkoholizm 1130 dni bez alko. Już czuję, że nie potrzebuje nawet liczyć. Demon pokonany. Ostatnio byłem nawet na imprezie gdzie alko lało się strumieniami i nawet nie ruszyłem. Mało tego, mega fajnie się bawiłem!
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

trzeba było się doprowadzić do takiego stanu ? Teraz dni bez alko odliczać ? Jeszcze się tym chwalić ? Słabo

@kaorle84: Dlaczego pod każdym postem tego typu musi pojawić się ktoś kto zamiast milczeć i udawać idiotę, odzywa się, i rozwiewa wszelkie wątpliwości?
  • Odpowiedz
@KaraBooska: @audiofanatyk @matejusz @kaorle84

Wszystko zależy od tego, ile alkoholu wpadało przed rzuceniem nałogu. Czasem jak czytam te motywacyjne posty byłych alkoholików, dociekam a później okazuje się, że okazjonalnie lampkę wina raz na miesiąc do obiadu, czy dwa piwa do meczu 4x w miesiącu raz na pół roku.

Raz chłop pochwalił się tym swoim kalkulatorem-aplikacja która wyliczyła mu ile czasu nie piję i ile zaoszczędził, przez 2
  • Odpowiedz
@KaraBooska ja w życiu tylko fajki rzucałem i niesamowite, że mimo tylu lat - czasem mnie najdzie ochota. Tak mała, że nawet nie potrzebuję siły to odegnać, ale widać, że się diobeł czai xd
  • Odpowiedz
@KaraBooska: Ostatnio byłem nawet na imprezie gdzie alko lało się strumieniami

To było zanim miałem rodzinę i dzieci. Wszyscy znajomi z którymi utrzymuje kontakt mają podobnie o czasami bierze nas na wspominki dawnych lat. Ale to tyle. Parę piwek raz na jakiś czas na mieście, czy parę drinków jak zobaczę się z kimś kogo rzadko widzę i tyle. Szkoda zdrowia.
  • Odpowiedz
@KaraBooska: szacun - imponujący wynik. Ja przestałem pić nie dlatego, że miałem problem ale widziałem co robi z ludźmi wokół mnie jak się staczają i stają coraz gorszymi wersjami siebie. Odrealnionymi gawędziarzami, którzy zamienili życie na procenty.
No i realnie kiepsko się czułem po piciu choć głowę mam mocną to następny dzień zmarnowany. Teraz mimo, że młodszy się nie robię to mogę pobawić się do 3-4 i rano o 10-11
  • Odpowiedz