Wpis z mikrobloga

Pytanko do osób z tagów #elvanse #concerta #adhd #leki #metylofenidat
Dostałem receptę, ale jako że ja huop na wsi, to chciałem się dopytać o dwie rzeczy:
1. Jest możliwość zamówienia leku do apteki przed jego odebraniem? Sprawdzałem dostepnośc Elvanse w pobliżu i ostatnio w okolicy u mnie nie ma prawie w ogóle.
2. Czy mogę wysłać kogoś do apteki po lek? W przypadku jak by był problem z zamówieniem tego do apteki w okolicy, to chciałem poprosić członka rodziny / znajomego o wykupienie leku w innej aptece. Pesel i kod recepty wystarczy czy będzie problem? Pytam, bo to lek znajdujący się na liście RPW i pierwszy raz bym kogoś wysłał po to.

#pytanie #recepta #apteka #leki #zdrowie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jest możliwość zamówienia leku do apteki przed jego odebraniem? Sprawdzałem dostepnośc Elvanse w pobliżu i ostatnio w okolicy u mnie nie ma prawie w ogóle.

@corrupted_huop: no ostatnio są jakieś jaja bo nawet w hurtowniach nie mają. normalnie sprawdzasz apteki gdzie jest i ewentualnie się pytasz czy mają możliwość zamówienia, prędzej te sieciowe będą miały chyba dostęp

to chciałem poprosić członka rodziny / znajomego o wykupienie leku w innej aptece.
  • Odpowiedz
@corrupted_huop: ja zamawiałem przez apkę KtoMaLek. Teraz jakiś problem był z concertą. Z odbiorem też nie powinno być problemu jak znasz kod recepty i pesel. Nikt mnie nigdy nie pytał o dowód. Jedynie to leki z grupy II-P wydaje tylko magister farmacji a nie technik.
  • Odpowiedz
@corrupted_huop: 1. Z dostępnością jest lipa, możliwe że będziesz musiał jechać po Elvanse w świat. Możesz podzwonic po aptekach i pytać, pamiętaj o ważności recepty.

2. Możesz kogoś wysłać, jak masz ziomków gdzieś w świecie to może ktoś Ci zrealizuje receptę. Pesel o kod, nic więcej.
  • Odpowiedz