Moje samopoczucie to jakaś j3b*** sinusoida. Raz czuję się jak maszyna, siłka 3-4x w tygodniu, 12-15k kroków dziennie, 2,5k kcal, 3l wody, 8h snu (21-5), zero alkoholu i papierosów. A czasami nie mam siły zrobić nawet 10k kroków.
Ostatnio zjadlem sniadnie, jajecznica, chleb bezglutenowy (lowfodmap), potem trasa 400 km zjadłem w trakcie paczke wafli ryżowych i kawalek fit ciasta - bylo ok, po trasie 250 g kurczaka + 10 g oleju, zero węgli. Po 1,5 h (byla 20) mega osłabienie, zawroty głowy, uczucie jak po alkoholu, drętwienie ust i języka – wcześniej przy hipoglikemii miałem tylko drżenie rąk. Zjadłem chrupki z masłem orzechowym, drętwienie minęło po 40 min, osłabienie trwało jeszcze 2 dni.
Robiłem już mnóstwo badań (krzywe cukrowe, insulina, hormony), byłem na Xifaxan i low FODMAP – jelita ok. Próby diety nisko-węglowej też nie dały przewidywalnych efektów. Czasem po posiłku czuję się spoko, czasem po 2h jak g0wn0.
Nie wiem już, co robić – odbijam się od lekarza do lekarza. Ktoś miał coś podobnego przy hipoglikemii reaktywnej albo po SIBO?
@xyz12398 przy hipo wcale nie jest wskazane ograniczanie węgli, ba często te posiłki które nie powinny powodować hipo powodują, a te które powinny nie powodują. Mój taki flagowiec który polecam ludziom z hipo, żeby wyrwać ich ze schematów myślowych. Ryż gotowany na mleku z musem np jabłkowym i wpc. Zero tłuszczu same szybkie węgle i jeszcze wpc.
Może low carby nie są dla Ciebie. Albo low carbem jeszcze bardziej r--------ś wrażliwość
@xyz12398: To ty jesteś ni.bany bo piszesz tak, że nie do końca wiadomo co Ci jest. Napisałeś, że ci cukier wywala, a nie napisałeś że potem masz zjazd. To że cukier wywala po bananie, no któż by się spodziewał. Napisałeś to w takim tonie jakby sam fakt wzrostu cukru po posiłku zawierający krótkie węgle był czymś złym czy nieporządnym.
Inna sprawa, że jak nie masz cukrzycy to nie mierz sobie
@Inozythol: no przeciez napisalem w poscie, ze borykam sie z hipo, wiec to logiczne, ze jak wywala mi cukier w kosmos, to potem mam zjazd, dobra nieporozumienie ... nie wazne.
Bedac na wakacjach, gdzie dieta to 80% wegle i to proste, a nie mam uczucia zjazdu i czuje sie zajebiscie.
Kojarze Sowinskiego z podcastow / rozmow. Moze faktycznie to bedzie dobry ruch.
@xyz12398: żeby Twój problem rozwiązać potrzebujesz szerszego wywiadu i kogoś z doświadczeniem. Osobiście nie znam nikogo lepszego kto ogarnia i problemy z przewodem pokarmowym w tym sibo i HR. Do tego Tadek przynajmniej w przeciwieństwie do mnie ma mnóstwo empatii i potrafi rozmawiać z człowiekiem. Jakbyś się mnie o coś spytał mając zakorzenione swoje upodobania to jeśli będą one w jakiś sposób nieprawdziwe to ja wprost to powiem czym w------m
Ostatnio zjadlem sniadnie, jajecznica, chleb bezglutenowy (lowfodmap), potem trasa 400 km zjadłem w trakcie paczke wafli ryżowych i kawalek fit ciasta - bylo ok, po trasie 250 g kurczaka + 10 g oleju, zero węgli. Po 1,5 h (byla 20) mega osłabienie, zawroty głowy, uczucie jak po alkoholu, drętwienie ust i języka – wcześniej przy hipoglikemii miałem tylko drżenie rąk. Zjadłem chrupki z masłem orzechowym, drętwienie minęło po 40 min, osłabienie trwało jeszcze 2 dni.
Robiłem już mnóstwo badań (krzywe cukrowe, insulina, hormony), byłem na Xifaxan i low FODMAP – jelita ok. Próby diety nisko-węglowej też nie dały przewidywalnych efektów. Czasem po posiłku czuję się spoko, czasem po 2h jak g0wn0.
Nie wiem już, co robić – odbijam się od lekarza do lekarza. Ktoś miał coś podobnego przy hipoglikemii reaktywnej albo po SIBO?
#hipoglikemia #sibo #dieta #zdrowie #trening #fitness #lowfodmap #samopoczucie #energia #keto #zdrowejedzenie #aktywnosc #mirkokoksy #silownia #cukrzyca #mikrokoksy
Ryż gotowany na mleku z musem np jabłkowym i wpc. Zero tłuszczu same szybkie węgle i jeszcze wpc.
Może low carby nie są dla Ciebie. Albo low carbem jeszcze bardziej r--------ś wrażliwość
Inna sprawa, że jak nie masz cukrzycy to nie mierz sobie
Bedac na wakacjach, gdzie dieta to 80% wegle i to proste, a nie mam uczucia zjazdu i czuje sie zajebiscie.
Kojarze Sowinskiego z podcastow / rozmow. Moze faktycznie to bedzie dobry ruch.