Wpis z mikrobloga

#antynatalizm #neet #kolchoz #dzieci

No wiadomo jak ktoś nie chce poświęcić swojego życia żeby pracować to jest roszczeniowy

Wynika z tego że dla społeczeństwa sensem istnienia człowieka jest praca.

Rodząc człowieka rodzisz więc "maszynę pracująca" dla systemu
galek - #antynatalizm #neet #kolchoz #dzieci 

No wiadomo jak ktoś nie chce poświęcić...

źródło: 1000008294

Pobierz
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@galek: a mogła wypluć albo na brzuszek
z drugiej strony to trochę racji w tym jest, od naszych narodzin nadają nam numer i przetwarzają nasze ciało, emocje, jak bateryjki w Matriksie
  • Odpowiedz
@galek: Ja to bym chciał mieć takie zdolności intelektualne, żeby być gdzieś wyżej niż na społecznych nizinach.
A tak pracuję fizycznie za minimalną na różne zmiany, godzina dziennie na dojazd i powrót (nie licząc przygotowania się do pracy), a po pracy czasem na tyle jestem zmęczony że nie chce mi się nawet grać. I tak do końca życia.

I przy tym wszystkim i tak w pewnym stopniu jestem szczęściażem, bo
  • Odpowiedz
via Android
  • 10
@Afrobiker:
Czy to właśnie nie osoby rodzące dzieci najwięcej krzyczą o tym że ich dzieci będą mogły robić to co będą chciały?

Ale jak nie chcą iść do roboty to trza ich za&@&#*!ć
  • Odpowiedz
No wiadomo jak ktoś nie chce poświęcić swojego życia żeby pracować to jest roszczeniowy

@galek: nie chce pracować, ale chce korzystać z owoców pracy innych ludzi. Niech zamieszka w lesie i sam o siebie zacznie dbać to wtedy może sobie filozofować w ten sposób.
  • Odpowiedz
@galek: przecież on sam przyznaje że nie chce żyć i trafił na ten świat wbrew swej woli to trzeba mu pomóc. Eutanazja jest humanitarnym rozwiązaniem ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 7
@Zardzewialy_Szczur: ja pracuję umysłowo z domu, zdecydowanie się nie przemęczam. Niektórzy by powiedzieli, że to nawet nie jest praca. Mimo wszystko po pracy jestem zazwyczaj zdatny jedynie do wegetacji na kanapie przed tv. Latem sobie jeszcze na łące mogę poleżeć czując się zupełnie przeżuty.
  • Odpowiedz
Wynika z tego że dla społeczeństwa sensem istnienia człowieka jest praca.

@galek: celem człowieka i społeczeństwa jest przetrwanie i przekazanie genów dalej żeby ewolucja trwała. Praca zapewnia przetrwanie. Praca jest jednym z niezbędnych do przetrwania społeczeństwa elementów życia.
  • Odpowiedz