Wpis z mikrobloga

@infam1s: Jak robiłem prawko ileś lat temu, to wykładowca mówił, że jeżeli wjedziesz pod zakaz wjazdu a nie będzie znaku (uszkodzony, wyrwany, nieczytelny), to policja nie może ci dać mandatu, nie wiem czy to prawda, a jeżeli by tak było, to w takim wypadku za wjazd do SCT, nie powinno być konsekwencji.
  • Odpowiedz
@ponton: nie wiem czy ze zdrowym rozsądkiem. Po pierwsze wpływ ruchu samochodowego na stan powietrza (szczególnie poza centrum) wyliczenia chyba zatajono. Po drugie, proces wprowadzenia, konsultacji i uzasadnienia, to też standard wschodni. Po trzecie zakres, czyli całe miasto, poza hutą. Przecież to paranoja.
Sam lobbowałem za wprowadzeniem zakazu palenia węglem Krk (kominki to już inna kwestia, ale mniejsza z tym na te chwilę). Dzisiaj jestem zadowolony z efektu bo da
  • Odpowiedz
@bugg: jeśli ktoś będzie w stanie udowodnić, że znaku nie było/był nieczytelny, to jak najbardziej może odmówić przyjęcia mandatu. Tak samo jest z każdym innym wykroczeniem, np. przekroczeniem prędkości. Kierowca ma bazować na znakach.
Co nie zmienia faktu, że ci kretyni niszczący znaki drogowe powinni się w końcu doigrać. I jeszcze robią to przy aprobacie różnych 'influencerów' i 'mediów' opłacalnych przez wiadomo kogo.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@goferek: pewnie najlepszym sposobem na udogodnienie tego byłoby zdjęcie ściętego znaku SCT, które wjeżdżający zrobiłby samodzielnie xD
No jednak wg przepisów strefa nadal obowiązuje.
  • Odpowiedz
ważne że walczą.

@I-____-I: Żyjemy w kraju debili.

Znaki są zniszczone od pierwszego dnia. Ta "heroiczna" walka dała jedynie zarobek producentowi znaków. I władze miasta dalej żyłyby szczęsliwie gdyby nie jakiś mądrzejszy, który ogarnął, że ta "walka" jest chujwa warta i trzeba zrobić coś co realnie ma wpływ. No i zaczęto zbierać podpisy pod referendum. I nagle pojawiły się pomysły do zmian funkcjonowania
  • Odpowiedz
ważne że walczą.

@I-____-I: zajebiście walczą, że z podaktów zapłacą za naprawę. Miasto najwyżej nie wyremontuje jakiegoś chodnika, albo nie posadzi drzewek.

Kolejne wielkie zwycięstwo prawicy.
  • Odpowiedz
@bugg: NIe zdziwiłbym się gdyby sprawcy stwierdzili, że skoro i tak już jeżdzą po mieście, z kątówką, w kominiarach, w środku nocy, to przy okazji warto odciąć też parę rowerów od stojaków na okolicznych osiedlach. I cyk, pieniążek wpada, eko-lewactwo już ostatecznie zaorane, a koledzy prawacy na wypoku i tak będą chwalić xD
  • Odpowiedz