Wpis z mikrobloga

@Bonzolog11: to dobry case - 60km od centrum Wrocławia- takich domow w takiej odległości jest znacznie wiecej niz potencjalnych chętnych. Znacznie. I tych potencjalnych ubywa a tych co moze I by sprzedali - przybywa.

Juz w średnio terminowej prepsktywie to jest warte 100zl. No ale ktos 3 wioski dalej, w czasach bk2 sprzedal cos podobnego za 300k, a wiadomo "moje lepsze, z ładniejszym lasem obok" to cyk 450 :)

I
  • Odpowiedz
@Bonzolog11: pamiętam jak z 8 lat temu szukałem czegoś do wynajęcia. I było ogłoszenie że dom z działką, staw, obok lasu, wymaga tylko trochę uporządkowania ale można się wprowadzić. Zajechałem tam: Staw to była nieco większa kałuża, ziemia na podwórku nadawała się jedynie by chwasty na niej rosły. A dom to była ruina wewnątrz i na zewnątrz. Brak podłogi, dziury w ścianach.. ogólny sajgon. Ale "tylko" troszkę pracy a ogólnie
  • Odpowiedz
@Bonzolog11: odklejency z sentymentem „bo tu mie dziadek na kolankach bujal i bylo tak fajnie”. Nie rozumieja, ze przyszly inwestor widzi tam wymiane dachu -70k, remont generalny 200k. Cena tego domu na zadupiu finalnie 700k xD
  • Odpowiedz
@PanieAreczku ale jaka idylla jak to ma okna 5m od "głównego chodnika" bo droga tego nie nazwę a coś tam pewnie się turla jak to jedyna droga przejazdowa.

Jak ktoś chce w-----ć pół miliona (a raczej 700k) to sobie kupi działkę na faktycznym zadupiu i postawi dom z prefabrykatów bez pozwolenia.

Koleżanka z pracy się zamknęła w 300k w ssz a może i w stanie deweloperskim. Masz 300-400k oszczędzone i nowiutki domek.
Odległość
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: pokaż mi ten dom z prefabrykatów za 300k. Naprawdę sam jestem ciekaw, mam działkę właśnie na odludziu i naprawdę mógłbym coś takiego postawić. Bo z mojej wiedzy wynika że 7k m2 to jest do stanu deweloperskiego absolutne minimum - bez działki. Dodaj wykończenie domu, działki, jakieś ogrodzenie i robi się bańką za 100m2
  • Odpowiedz
@PanieAreczku no bez pozwolenia to raczej 35m2(ewentualnie X2), a nie 100m2

Dokładnie nie wiem w jakim to ma stanie bo tylko usłyszałem jak komuś opowiadała ile wydała.
Koszt wykończenia to i w tej ruderze masz. A jeszcze musisz ją doprowadzić do używalności, a co więcej przystosować do aktualnych warunków.
Tam nawet ściany są problemem.
  • Odpowiedz
: i ja ci gwarantuje że to pójdzie dla kogoś kto będzie chciał uciec z kieratu/dużego miasta szukając spokoju i ciszy.

@PanieAreczku: Ja ci gwarantuje, ze bedzie to "sprzedawal" 4 lata jak moja sasiadka.
  • Odpowiedz
@Bonzolog11: 1200-1900 operat szacunkowy i można działać, sprzedawałem coś takiego ale z większą działką o wiele w większej miejscowości
Operat wskazywał 320k
Ale to operat a nie cena transakcyjna
  • Odpowiedz