Aktywne Wpisy

lubie-sernik +68
Jaki kraj w Azji wybrali byście do życia? I dlaczego?
Ja zaczynam życie od nowa i na razie 2.06 lecę do Bangkoku na min. miesiąc. Później może Filipiny albo jakiś inny kraj.
Wszystko będę publikował pod tagiem #sernikpodrozuje więc już zachęcam do obserwacji.
#emigracja #azja #podroze
Ja zaczynam życie od nowa i na razie 2.06 lecę do Bangkoku na min. miesiąc. Później może Filipiny albo jakiś inny kraj.
Wszystko będę publikował pod tagiem #sernikpodrozuje więc już zachęcam do obserwacji.
#emigracja #azja #podroze

OskariatDeveloperski +249

Na ile problematyczny jest ten niestandardowy rozmiar filtrów?
Czy może jest coś lepszego bang-per-buck dla kogoś kto chce rozpocząć zabawę z espresso i kawami specialty (i młynkiem DF54) ?
Quick Mill Superiore?
#kawa #espresso
źródło: obraz
PobierzCo do akcesoriów to teraz jest ich tak wiele, zarówno lelit ma oficjalne 57mm albo od Chińczyka to nie problem.
@bonus: i o co chodzi w tym termobloku, trzeba go unikać? psuje się? czy nie ma regularności. Wiem mniej więcej jak zrobić dial-in ale o technikaliach ekspresu nie wiem nic oprócz PID i fakcie że to ciastko ma robić ciśnienie a nie pressurized portafilter jak w tanich ekspresach
@bonus: Ok, czyli wygląda na to że to popularny i dobry wybór. Boję się tylko że będę musiał czekać te 10-15 minut na zagrzanie boilera na jedną kawkę rano
Więc tak, portafiltr faktycznie ciężko dostać, ja swój zamawiałem z koszykami z bluestar coffee. Tampery, distribution tool kupisz na aliexpress w sklepie kisshome - rozmiar 57.5 pasuje idealnie
źródło: image
Pobierz