Aktywne Wpisy

jmuhha +26
Jak oceniacie z perspektywy czasu nastoletnie ciążę? Mam wrażenie że jeśli ktoś urodzi mlodo to potem dziecko jest szczęśliwsze niż stare ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000026418
Pobierz
ppooii +141
#pracbaza #patologiazewsi #patologiazmiasta #praca #gorzkiezale #dziendobry
Natura nienawidzi próżni( ͡° ʖ̯ ͡°) Pracownicy z innego działu mieli jakąś spinę miedzy sobą i tak zaczęli donosić na siebie i wymyślać historie, ze sami się wzajemnie pozwalniali/zdegradowali. Niestety na ich miejsce uruchomił się kolejny sympatyk pogaduszek w biurze i wymyślił sobie jakaś historie na mój temat, chyba tylko
Natura nienawidzi próżni( ͡° ʖ̯ ͡°) Pracownicy z innego działu mieli jakąś spinę miedzy sobą i tak zaczęli donosić na siebie i wymyślać historie, ze sami się wzajemnie pozwalniali/zdegradowali. Niestety na ich miejsce uruchomił się kolejny sympatyk pogaduszek w biurze i wymyślił sobie jakaś historie na mój temat, chyba tylko
źródło: kipimorda
Pobierz

Jestem na grupce promek z Ali i tam czasem wpadają dobre promki na karbonowe obręcze.
Czy pod bikepacking to ma w ogóle sens? Szpeju się trochę wozi, więc rower ciężki no i teren nie zawsze równy. Karbon dedykowany pod gravel to wytrzyma czy szkoda sobie tym zawracać głowę?
#gravel #bikepacking #rower
źródło: 1000021868
PobierzPrzelicz sobie ile całość majdanu będzie ważyć, dorzuć spory zapas, bo jak strzeli szprycha w drodze, to też musisz jakoś bezpiecznie dojechać.
@criginold: A czy w innych zastosowaniach ma to w ogóle sens?
Te koła od eskerów miewają problemy z pękającymi szprychami, nie wiem czy już się z tym Krossie uporali czy prędzej czy później będziesz szukał nowych kół ale nikt ci nie zagwarantuje że jakiś chińczyk ci to zrobi lepiej. Chyba że przez obręcze rozumiemy faktyczne same obręcze to wtedy ma to sens
@criginold:
W sensie chcesz wymienić same obręcze?
To sensu
Na karbonach nie składałem.
Co do piast to na tył weź ze stalową osia wewnętrzna np. Novatec D442SB, na przód daje radę cokolwiek i można tez dać 15x100 z tuleją na 12x100, wtedy koła sa bardziej wszechstronne. Szprychy Sapim, Pillar.
Ja w bikepacking polecam obręcz downhilowa np mavic xc319, 32 otwory, w obręczy wzmocnienia stalowe tam gdzie nypel się kotwiczy.
Szprychy sapim
Zaplatanie na 3 krzyże
Piasty Hope pro Evo 2 lub Evo 4
@adamsowaanon: To już bym przy shimano został jakbym miał tak robić. 6ty zestaw łożysk robisz w piaście? 30k ludzie na oryginalnych robią, wydaje mi się że wymieniając tak często robisz więcej szkody niż pożytku, tam wszystko jest na wcisk. Luzy ci się nie robią od tej żonglerki?
A zapasowych nie będę woził.
Jak jechałem Kanada -meksyk to 21.000km w 10 miesięcy wytrzymały łożyska, no ale był.glownie asfalt i lekki szuter.
A jak jadę w mega wertepy, kamieniste rower podskakuje pół dnia przez 3-4 tygodnie to to z bagażem jedzeniem i siada dostaje
Masz nawet prasy do tego.
Jak już coś to uszczelniacze na obu końcach piasty mogą się wyrobić i przepuszczać brud no ale to może wymienić,
Mnie Shimano i kulki odrzucają bo.trza to kontrować, źle skontruje nie zauwaze, i muszę wymienić potem kulki lub piastę,
I jeszcze klucze