Wpis z mikrobloga

R---------a mnie to, że cokolwiek jakiś lekarz by nie o-----ł to zawsze reszta będzie za nim stała murem i szła w zaparte. Przecież to jest p------e xD Tymczasem programiści żrą się w każdej wolnej okazji, krytykują, poniżają nawzajem i tak dalej.

Skąd się biorą aż tak kolosalne różnice w mentalności i solidarności zawodowej tych grup zawodowych?

#programista15k #programowanie #pracait #pracbaza #studbaza #korposwiat #java
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przecież to jest p------e

@Ksiega_dusz: co jest p------e? że ktoś potrafi zadbać o swoje interesy? Wszędzie, gdzie są fajne pieniądze, są różne związki/zrzeszenia itd. Kucom z IT wmówili, że związki zawodowe są złe, a tymczasem pracodawcy sami są w różnych grupach, izbach czy nieformalnych zmowach - zapytaj ludzi na zadupiach o kwestie płac - w każdej w regionie masz to samo żeby wzajemnej konkurencji o pracownika nie było. Nie zwolnisz
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: No widzisz, tym się różnią branże z klasą od klasy robotniczej. Programiści nie dość że sami sobie rozwalili branże przez głupotę to jeszcze jeden by drugiego w łyżce wody utopił. Jak państwo zwiększyło nabory na medycynę to lekarze reakcyjnie zmniejszają co roku miejsca rezydenckie, leciutko po trochę aby nie było to mocno zauważalne. A programersi-chodźcie śmiało jest nas mało, każdy może programować. Dno nie branża.
  • Odpowiedz
co jest p------e? że ktoś potrafi zadbać o swoje interesy?

@CalibraTeam: wiesz, nie tylko o pieniądze tu chodzi. Jak zmarł mój teść wybitnie z winy lekarzy, i typowego "w------e", to jego własna siostrzenica była najbardziej skupiona na tym by nie krytykować lekarzy. Zgadniesz kim ona jest z zawodu? :)
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz:
A ja mam wrażenie, że ludzie potrafią tylko wymagać od lekarzy, a sami sobą mało prezentują, ale lekarz - według nich - musi niemalże dokonywać cudów, będąc przy tym zawsze miły i uśmiechnięty.

Marzy mi się świat, gdy każdy sam wyznacza sobie wysoko poprzeczkę i nie godzi się na bylejakość. Bez względu na to, czy chodzi o fryzjera, mechanika czy księgowego.
  • Odpowiedz
R---------a mnie to, że cokolwiek jakiś POLICJANT by nie o-----ł to zawsze reszta będzie za nim stała murem i szła w zaparte. Przecież to jest p------e xD Tymczasem ADWOKACI żrą się w każdej wolnej okazji, krytykują, poniżają nawzajem i tak dalej.

Skąd się biorą aż tak kolosalne różnice w mentalności i solidarności zawodowej tych grup zawodowych?

@Ksiega_dusz: nie wiem, ale o co chodzi. I kto pytał?
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: To jest akurat przypadek naszego kraju, Polacy są zawistni wobec siebie i memy o somsiadach nie wzięły się znikąd. Zadając pytanie na polskim forum o programowaniu kilka lat temu zostałem zjechany od góry do dołu że nie ogarniam, za to na forum zagranicznym pełna kulturka, przykłady, chęć zaoferowania dodatkowej pomocy. Obecna sytuacja to chichot losu który sami programiści sobie wykreowali.
  • Odpowiedz