Wpis z mikrobloga

#bekazkonfederacji #bekazpisu #bekazprawakow #wojna #polityka #safe

Krzysztof Bosak - kolaborant, defetysta, zdrajca ojczyzny, sprzedawczyk, piąta kolumna, judasz i najemnik polityczny sprzeciwia się SAFE, czyli dofinansowaniu polskiej armii tanim kredytem, który w 80% będzie wydany w ramach polskiej gospodarki.

Mam nadzieję, że historia rozliczy tych prawicowych zdrajów - z PiSu, Konfederacji i Korony.

A wszystko dlatego, aby Koalicja Obywatelska nie mogła pochwalić się sukcesem, który będzie sukcesem wszystkich obywateli.
vulfpeck - #bekazkonfederacji #bekazpisu #bekazprawakow #wojna #polityka #safe 

Krzy...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vulfpeck chłop, który nic nie osiągnął, niczego mądrego nie powiedział, tylko stosuje chłopski rozum i pseudointelektualne gadanie przygotowane przez ordo iuris wypowiada się na tematy których nawet prawdopodobnie nie rozumie.
  • Odpowiedz
@vulfpeck: Dla niego SAFE oprocentowany na 3,5 % jest tylko o "ułamek" niżej oprocentowany od kredytu koreańskiego wziętego na 6,5 % za PIS. Widać że to elita Collegium Tumanum które na dodatek ukończył zdalnie albo w jeszcze mniej formalny sposób
  • Odpowiedz
@vulfpeck: Oglądałem i jak dla mnie Bosak brzmiał, jakby próbował kreować się na eksperta ds. wojskowości, bo przed programem obejrzał na youtube 2 filmiki Bartosiaka i jego ekipy.
  • Odpowiedz
@lewoprawo: trudno oczekiwać więcej od chłopka roztropka z ledwie zrobioną maturą, który całe dorosłe życie żyje na naszym garnuszku.
  • Odpowiedz
Bosak dobrze mówi.
Zapytajcie frankowiczów, jak wyszli na wciskanych im "tanich" kredytach w innych walutach niż PLN.
Ryzyko kursowe jest przeogromne przy kredycie na taką kwotę i na 45 lat.
  • Odpowiedz
Mam nadzieję, że historia rozliczy tych prawicowych zdrajów - z PiSu, Konfederacji i Korony.

@vulfpeck: Wątpliwe. Wciąż w świadomości ludzi to np. Poniatowski był kompletnym zdrajcą (chociaż w rzeczywistości próbował coś dla Polski robić, a żeby wygrzebać się z tego co się działo od Potopu Szwedzkiego to musiałby być jakimś nadczłowiekiem), a Konfederacja Targowicka to było lewactwo, spiknięci z Niemcami tak jak obecnie Tusk. Spytaj się dlaczego biskup był powieszony
  • Odpowiedz
@vulfpeck: bosak to nieuk, nierób i oszust, który próbował sobie kupić dyplom Collegium Humanum. Dodatkowo ten tłumok jest tak tępy, że gdyby go porównać do jednokomórkowego organizmu, to ów organizm obraziłby się, że tak nisko go oceniamy. Aż mnie skręca, że takie nic, jest wicemarszałkiem. Ten człowiek to obraz czym stała się polityka. Śliska, ohydna.
EmDeCe - @vulfpeck: bosak to nieuk, nierób i oszust, który próbował sobie kupić dyplo...

źródło: obraz_2026-02-22_161514785

Pobierz
  • Odpowiedz
@xer2--her: Gierek brał kredyty na inwestycje, i zostały one spłacone dopiero w XXI wieku.
Uśmiechnięci debile biorą kredyty, ale konsumpcyjne, a SAFE będzie znacznym obciążeniem dla budżetu przez kolejne 100 lat.
Na dodatek umowa, którą rząd ma podsunięta pod nos jest tak złożona i skomplikowana, że nie mamy możliwości analitycznych, by to zrozumieć w krótkim terminie i wynegocjować coś dla Polski. Skończy się to na pewno tak, że rząd weźmie
  • Odpowiedz
@vulfpeck: Jakie to jest piękne, że w tej chwili te "nieuki" i "prawaccy populiści" trzymają za ryj całą scenę polityczną i NIC z tym nie zrobicie.

To jest kara za jedną prostą rzecz, a wiecie za co?

Za to, że wszystkie rządy, które przez ostatnie lata rządziły miały w dupie polaków po całości i klękały na kolanach każdy przed innym narodem
  • Odpowiedz
Dla niego SAFE oprocentowany na 3,5 % jest tylko o "ułamek" niżej oprocentowany od kredytu koreańskiego wziętego na 6,5 % za PIS. Widać że to elita Collegium Tumanum które na dodatek ukończył zdalnie albo w jeszcze mniej formalny sposób

@sub_zero_1: do kredytu z Korei doszedł jeszcze przekręt 10% łapówki dla zewnętrznej spółki
  • Odpowiedz