Wpis z mikrobloga

@ja-jesio-ne: Ostatnio to ty więcej piszesz na tym tagu niż jakakolwiek różowa. Poza tym niedawno na głównej była wspominka o WuDwaKa. A ten koleś teetaz robił pokazmorde niedawno. Może to ma jakiś związek? To się nawet nazywa „Efekt Wertera” dlatego nie powinno się o tym pisać.
  • Odpowiedz
  • 2
@nad_niemnem: z jednej strony znalezisko upamiętniało WuDwaKa, a z drugiej faktycznie mogło dodać odwagi Liceum. Problem jest i to poważny, ale oczywiście większość społeczeństwa ma na to wywalone. Jakoś nie widzę, żeby w mediach pisano o magikach, jakie miały miejsce na wykopie. Gdzie jest @herzyk_wieczorkiewicz które pisały książkę o przegrywach?
  • Odpowiedz
powiem Ci, że mnie zdziwiłeś (nawet może i zaimponowałeś) tym, zę nie skasowałeś tego co pisze i nie dodałeś mnie na czarną bo znaczna część ludzi z tego tagu (i nie tylko) by to zrobiła za to co pisze i jak to napisałem. Powiem Ci, ze jesteś bardziej "powściągliwy" (stabilny emocjonalnie?) niż ja, bo nie wiem jak bym się zachował wobec kogoś kto by nazwał to co wymyśliłem idiotyzmem, ale wątpię że
  • Odpowiedz
  • 1
dwa, mam nadzieję, że to był [wewnętrzny] żart jak pisałeś, ze zdajesz się na laskę tagu odnośnie tego czy jesteś czy nie przegrywem. Bo dla mnie to jest absurd aby pozwalać jakiemuś sfurstrowanemu typowi(nie w sensie, ze jak na tym tagu to jest sfrustrowany koniecznie - ale jak już chce uprawiać "gatekeeping" cierpienia/niedoli to jak najbardziej) z neta aby decydował kim jestem i nie jestem. To Ty decydujesz za kogo się uważasz.

@
  • Odpowiedz
@ja-jesio-ne:

tutaj musimy spisać protokół rozbieżności, bo dla mnie to fundamentalne. To ludzkie życie, którego już nie ma. Nie przywrócimy kogoś do żywych. Odebranie sobie (skutecznie) życia to najwyższa forma wyrażenia, że przegrywało się życie i nie widziało sensu dalszego życia.

Nie chodzi o sam fakt, że kogoś juz nie ma bezpowrotnie, tylko, zę to bez znaczenia czy na wykopie ktoś sie zabił czy poza nim jak i sam fakt,
  • Odpowiedz
@ja-jesio-ne przykra sprawa, jak jeszcze chodziłem chen temu do technikum, to się dwóch u nas wyhustalo, jeden skoczył z mostu zostawiając kartkę w domu, drugi powiesił się dosłownie w szopie, trzeciego natomiast śmiertelnie potrącił jakiś alkus, dosłownie nie było z niego co zbierać. A tak z aktualnych w okolicy (promień 2 km) to w sumie trzech chłopów, ale to już takie 45+, jeden bał się już odsetek za kredyt, widać było
  • Odpowiedz