Patrzcie jaki konkurs na cuckolda wymyślili dla dorołych chłopów kodoklepów magistrów inżynierów po 30-stce, z rodziną i dziećmi na utrzymaniu:
1. Spotkanie z pi$da z HR która ocenia wygląd energię i vibe, niekomfortowa rozmowa z fałszywą pi$da z HR, która udaje koleżankę, po 5 sekundach rozmowy Anetka po kulturoznawstwie chce do magirstra z wyższym stażem i dorbkiem zawodowum mówić na Ty, pi$da bez kultury, zero szacunku do kandydata,
2. Zadanie rekrutacyjne do zrobienia rozesłane do puli 200 kandydatów, 2h czasu wyjęte z życia, ghosting po odesłaniu i zrobieniu z siebie frajera
4. Przesłuchanie z Piotrusiem i Kasperkiem, CEO kołchozu 1.5h odpytywania z puli 1000 interview question, Dwóch nieprzyjemnych bucy przed oczami ma otwarte odpowiedzi i sprawdzają czy odpowiedasz słowo w słowo z definicją, dopieralanie się o słówka, że za dużo czasu się zastananawiałeś. CEO kołchozu kamery wyłączone Ty masz mieć włączoną i udpostępniony ekran aby widzieli że wyrobnik nie używa pomocy i odpowida z pamięci
5. Rozmowa z Piotrusiem i Pawełkiem na której zaproponują warunki pracy - zaniżą stawkę poniżej ustalonej bo nie podobała im się twoje nieprecyzyjne odpowiedzi na interview które wg ich oceny wskazują że jesteś na poziomie mida a nie seniora. Albo sie godzisz na zaniżoną stawkę albo odświeżają ogłoszenie i szukają frajera choćby i rok który zgodzi się robić za 10k brutto na B2B z karami umownymi i możliwością wyebania z kołchozu z dnia na dzień.
@p0melo: niestety, ale tak jest najpewniej co opisałeś. Same czerwone flagi i kołchoz widać jak nic. Ale nie jeden bez godności na to pójdzie. Pięć etapów aby pracować w stresie i być ciągle poganianym :0
@p0melo: Wymagania pierdyliard technologii 3 lata doświadczenia, czyli razem ze studiami min 7 lat edukacji, GenAI, Kubernetes, chmura, AWS, bazy danych, frontend, angielski zaawansowany. Przypominam że praca nie jest od ręki, o tą ofertę bije się 200 kandydatów, 5-etapowy konkurs, 4 godziny rozmów, widełki na rękę 8-11k mniej niż zarabia pielęgniarka od razu po skończeniu szkoły im. Tadeusza Koźluka na wpisdowiu Kłodzku. Taka pielęgniarka to ma spokojną pracę do emerytury
@p0melo: To ja ostatnio brałem udział w procesie rekrutacyjnym, gdzie było zadanie + 4 rozmowy. Po każdej miałem pozytywny feedback i byłem zapraszany dalej, a na koniec napisali że na ten moment nie mogą zaoferować mi pracy ¯\(ツ)/¯
@p0melo: tutaj większym red flagiem jest ogłoszenie po polsku plus polskie kierownictwo. Nie wiem gdzie masz problem żeby pogadać z HR podczas rekrutacji? Chyba jakoś muszą ogarnąć kwestie formalne typu jaki masz okres wypowiedzenia, oczekiwania finansowe itd. Reszta to raczej uprzedzenia xD
@p0melo: Moje rozmowy po pielegniarstwie zawsze trwaly max 10 minut i głownie dotyczyly stawki, czy sa prosby do grafiku i czy oni maja do mnie jakies pytania. Jak juz sie odezwa i zaprosza na rozmowe to w 99% wypadkow masz prace , gorsza - z-------l kolchoz lub lepsza ale zawsze cos zaoferuja. Stawki niestety nie takie jak w IT :(
20 lat w javie i dalej mnie pytają o różnicę między ArrayList a LinkedList jakbym wczoraj skończył studia. A potem Anetka po kulturoznawstwie ocenia moje "dopasowanie kulturowe" xD
@real_scoria: niby komiczne ale jak spojrzeć z innej strony to są i seniorzy mający problem z podstawami. Doświadczenie doświadczeniu nierówne. Mam znajomego seniora niby fullstack, już z 10lat na stanowisku, a jego wiedza i kod woła o pomstę do nieba. Szczerze to wydaje mi się, że nawet cruda napisać nie umie, a front to kopiuj wklej co na necie znajdzie i zmodyfikuje
1. Spotkanie z pi$da z HR która ocenia wygląd energię i vibe, niekomfortowa rozmowa z fałszywą pi$da z HR, która udaje koleżankę, po 5 sekundach rozmowy Anetka po kulturoznawstwie chce do magirstra z wyższym stażem i dorbkiem zawodowum mówić na Ty, pi$da bez kultury, zero szacunku do kandydata,
2. Zadanie rekrutacyjne do zrobienia rozesłane do puli 200 kandydatów, 2h czasu wyjęte z życia, ghosting po odesłaniu i zrobieniu z siebie frajera
4. Przesłuchanie z Piotrusiem i Kasperkiem, CEO kołchozu 1.5h odpytywania z puli 1000 interview question, Dwóch nieprzyjemnych bucy przed oczami ma otwarte odpowiedzi i sprawdzają czy odpowiedasz słowo w słowo z definicją, dopieralanie się o słówka, że za dużo czasu się zastananawiałeś.
CEO kołchozu kamery wyłączone Ty masz mieć włączoną i udpostępniony ekran aby widzieli że wyrobnik nie używa pomocy i odpowida z pamięci
5. Rozmowa z Piotrusiem i Pawełkiem na której zaproponują warunki pracy - zaniżą stawkę poniżej ustalonej bo nie podobała im się twoje nieprecyzyjne odpowiedzi na interview które wg ich oceny wskazują że jesteś na poziomie mida a nie seniora. Albo sie godzisz na zaniżoną stawkę albo odświeżają ogłoszenie i szukają frajera choćby i rok który zgodzi się robić za 10k brutto na B2B z karami umownymi i możliwością wyebania z kołchozu z dnia na dzień.
#programowanie #it #pracait #programista15k #praca #korposwiat #pracbaza #studia
źródło: 20260221_162116
Pobierz7 lat edukacji, GenAI, Kubernetes, chmura, AWS, bazy danych, frontend, angielski zaawansowany.
Przypominam że praca nie jest od ręki, o tą ofertę bije się 200 kandydatów, 5-etapowy konkurs, 4 godziny rozmów, widełki na rękę 8-11k mniej niż zarabia pielęgniarka od razu po skończeniu szkoły im. Tadeusza Koźluka na wpisdowiu Kłodzku.
Taka pielęgniarka to ma spokojną pracę do emerytury
źródło: 20260221_161958
Pobierzźródło: 20260221_172909
PobierzMam znajomego seniora niby fullstack, już z 10lat na stanowisku, a jego wiedza i kod woła o pomstę do nieba. Szczerze to wydaje mi się, że nawet cruda napisać nie umie, a front to kopiuj wklej co na necie znajdzie i zmodyfikuje