Wpis z mikrobloga

Panowie, z nostalgii kupiłem sobie postać w #tibia 250 ek. No ale przytłoczyło mnie to, że klikania jest tak dużo XD. Czy na prawdę kazdy ek spamuje ciągle exure ico i poty, przecież to ochujec idzie. Jakoś inaczej zapamiętałem Tibie. Nie wiem, może to kwestia przyzwyczajenia też, co uważacie?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kiedyś Tibia była powolna byku, teraz to liczy się prędkość i bycie pianistą :D Jak Ci to nie pasuje to zawsze są OTSy na starych wersjach, albo zmień grę na jakąś bardziej dla dziadków, ja ostatnio przesiadłem się z Tibii na gw2.
  • Odpowiedz
@duzeelobenc: teraz granie po staremu jest pozbawione raczej sensu, trzeba się nauczyć rotacji bo w najgorszym razie wyrabiasz ćwierć tego expa co inni na Twoim levelu i wasteujesz, a w najgorszym po prostu będziesz się wywalał raz za razem na mobach które nie powinny Ci sprawić problemu.
Ciesz się, że wziąłeś eka bo tam szansa na błąd jest mniejsza z racji ilości HP, takim magiem to byś się pewnie wywalił
  • Odpowiedz
  • 0
@Kremufka2137: ja już się w-------m na murach xD rotacja to gran exori i min? Ustawiłem tak na tego hota nowego. Ogólnie nie jest tak źle bo jakoś daje radę ale mam problem z leczeniem bo zaraz stoję bez many i spamuje hp pota pomimo imbu w broni i hełmie. No może kwestia przyzwyczajenia bo gram dopiero od dwóch dni.
  • Odpowiedz
@duzeelobenc: imbuing masz? (wysysanie many/hp/obrażenia krytuczne) to trochę pomaga. Ale zwykle niestety nawet biegnąc od boxa do boxa potworów też musisz potiony żłopać.
  • Odpowiedz
@duzeelobenc: zobacz sobie to
https://youtu.be/PMuThSgHxT4?is=qya0N-Lp5c_qfNF_

Do tego sprawdź czy na pewno pijesz największe potki jakie możesz - ja noszę manasy w dwóch rozmiarach, największe do wypicia w ogniu walki gdzie liczy się każda runda i te jeden rząd wielkości mniejsze - do namanasowania się w biegu między lokacjami, kiedy jest chwila oddechu, przed bossem, przed wejściem na respa etc, wtedy kiedy jest na to czas. W końcu mi dropią także
  • Odpowiedz
@duzeelobenc: a i pamiętaj, że imbu na wysysanie możesz mieć w sprzęcie dwa razy, vampiryzm możesz mieć w broni i w klacie, a manę w broni i w czapce. Jeśli nie masz zrobionego trzeciego poziomu i nie znasz nikogo zaufanego to możesz zawsze kupić z marketu imbu scrolle, ale są odpowiednio droższe.
  • Odpowiedz
@duzeelobenc: sprawdź czy masz dostęp na piraty zrobiony, piraty za exotic cavem, sam cave, a potem ew polatać po statku gdzie się bije ratmirala. Ja MSem robię tam 400k/h, a części złomu i tak nie zabieram bo mi capa szkoda, jeśli masz spoko skile (a tak zakładam skoro postać jest z marketu) to możesz wyciągać nawet więcej.
Na werehienach też jest dobry zarobas, ale to ciutke trudniejsze miejsce imo (chociaż
  • Odpowiedz
@duzeelobenc: jakoś serwery nonpvp nigdy mnie nie kręciły. Raczej nie bawię się w pk, ale mam wrażenie, że świadomość tego, że ktoś może Ci wywalić SD i UE na mordę w dwie sekundy sprawia, że ludzie są jakiś bardziej cywilizowani.
  • Odpowiedz
@duzeelobenc: Ja kupilem postac na securze i zaraz sprzedalem. Jak zobaczylem ten obowiazkowy discord do pilnowania kto na jakiego spota o ktorej ma wchodzic i zobaczylem ze na caly dzien w sumie jak zaloguje sie to nie poexpie to rzuciłem to. Co za czasy ze gra sie pod discorda bo jak nie to kult ludzi bedzie za toba biegac i ci ksuć xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Velthare: wlasnie dzis sie o tym dowiedziałem XD poszedłem sobie bić carnivory a tam jakiś gość przyszedł i mi mówi ze on na discordzie zabookowal. To mówię, żeby ssał pałę, a on mnie zreportowal w-----i mnie na czarna listę i teraz za mną biegają na respach xD
  • Odpowiedz