Aktywne Wpisy

Wernest +1485
Nie lubię nikomu zaglądać do portfela, ale przed chwilą w TVP Info opowiadali o rodzinie, która dostała szlachetną paczkę. Otrzymali na wigilię 29 paczek, w tym krzesła, dzięki którym (jak mówi dziennikarz) rodzina mogła zasiąść do świątecznego śniadania.
Tymczasem facet ma za sobą dziesiątki komiksów, z których część jest warta po kilkaset złotych, choćby Aliens vs Predator 30th anniversary. Wiele z nich to jakieś nowe wydania. Czy naprawdę nie można było sprzedać
Tymczasem facet ma za sobą dziesiątki komiksów, z których część jest warta po kilkaset złotych, choćby Aliens vs Predator 30th anniversary. Wiele z nich to jakieś nowe wydania. Czy naprawdę nie można było sprzedać
źródło: paczka
Pobierz
Shatter +113
Czy #policja w tym kraju działa?
Wczoraj moi sąsiedzi z domu obok mieli kilkunastogodzinną imprezę - głośna muzyka, a-----l, darcie gęby. Moja żona nie wytrzymała, zadzwoniła po policję przed 23 - od dwóch lat ścieramy się z nimi o to, żeby dawali ciszej jak się robi późno, ale to są ludzie, którzy uważają się za lepszych od nas i nijak nie reagowali na nasze prośby, rozmowy, sugestie że wystarczy skręcić bass
Wczoraj moi sąsiedzi z domu obok mieli kilkunastogodzinną imprezę - głośna muzyka, a-----l, darcie gęby. Moja żona nie wytrzymała, zadzwoniła po policję przed 23 - od dwóch lat ścieramy się z nimi o to, żeby dawali ciszej jak się robi późno, ale to są ludzie, którzy uważają się za lepszych od nas i nijak nie reagowali na nasze prośby, rozmowy, sugestie że wystarczy skręcić bass
źródło: 1000008251
Pobierz

Zastanawia mnie czy Chrome rzeczywiście działa szybciej i bardziej bezproblemowo, czy to raczej kwestia tego, że jest świeżo zainstalowany, a Safari już śmiga od miesięcy i mogło się na nim nagromadzić trochę syfu, do tego mam na nim AdBlocka?
Generalnie od wczoraj lepiej używa mi się chroma. Jedyne czego mi póki co brakuje z Safari to wypełnianie haseł. Zainstalowałem na chrome wtyczkę "Hasła w iCloud" i działa, ale nie jest to tak szybkie, sprawne i miłe dla oka jak wbudowane w Safari.
#macbook #przegladarki #macos #chrome #safari
Ogólnie jedyną zaletą jest mniejsze zużycie baterii, no i Apple Pay/iCloud.
Od siebie zdecydowanie polecam Helium Browser zamiast Chrome'a. Oparta jest na tym samym silniku, w zasadzie jest to ungoogled-chromium - czyli bez szpiegowania, co więcej od razu jest ublock zainstalowany ;) - tylko z dodatkowymi różnymi patchami, interfejsem zajmującym mniej miejsca
@jmmzon no właśnie płatności Apple są super wygodne i tego by mi brakowało, ale od biedy mogę wchodzić na safari, gdy chcę coś kupić, chociaż wolałbym mieć jedną przeglądarkę do wszystkiego. No i wypełnianie haseł z aplikacji Hasła w Safari - to działa super i jest bardzo wygodne i szybkie.
A jak z bezpieczeństwem w Helium? Safari
@jmmzon: Przez ciebie dałem mu szansę. Ja Firefox team, ale na Macu ma problemy z wydajnością/ramożerny i spróbuję.
Safari byłby idealny, ale kilka jego wad dla mnie psychicznie nie do obejścia.
Nie brakuje mi niczego co by uniemożliwiało przeglądanie neta, ale po używaniu Arc a potem Zen Browser (oparty na Firefox BTW):
- wygodnego przełączania się pomiędzy space'ami, z osobnymi profilami/kontenerami, w zen w panelu z kartami mogę się przełączać pomiędzy widokami, w których mam różne karty poprzypinane, z osobnymi ciasteczkami
- jako, że jestem team vertical tabs, brakuje mi compact mode'a (czyli sidebar z zakładkami który by się chował i
Z rzeczy co mi brakuje, to mam zakładki z 10 stronami testowymi co muszę odpalić w trybie incognito w nowej niejako sesji. Jak zamknę jakąś zakładkę, to brakuje mi w tym trybie jej przywrócenia, co ma Firefox. Czy to dobre dla trybu incognito to bym nie wnikał, ale dla mnie przypadatne.