Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@lajsta77: ta dadzą postrzelać ( ͡° ͜ʖ ͡°) za dużo histori z wojska od znajomych słyszałem, żeby brać pod uwagę wstąpienie tam dla rekreacji, jak po studiach nie znajdę roboty fo tylko to zostanie ehh
  • Odpowiedz
@Y3ll0w69: dynamika raczej odpada, w Jaworznie, jeśli nie mają w ofercie, to dzwoń do nich i pewnie są w stanie zrobić Ci zapoznanie z karabinem na 100m (chociaż to też bym polecam 22lr jeśli zależy ci na nauce)
  • Odpowiedz
  • 0
@kukurykuu: na 100-600 wątpię żebym miał jaką kolwiek celność na tym dystansie ale chciałbym spróbować xD.
2 razy w życiu byłem na strzelnicy, ale strzelałem na nie dalej niż 30 metrów. Podobało by się mi bardzo zobaczyć cel w optyce "poważniejszej " niż mały otwarty kolimator na PMie i spróbować go z takiej poważniejszej odległości trafić.
  • Odpowiedz
@Y3ll0w69: To ja Ci polecę coś zupełnie innego. Byłem na 'kursie snajperskim' u Mateusza Stanisza z Omnia Arma. Genialny kurs! Zaczynaliśmy od kalibru .22 na 100 metrów, potem na 200, a na końcu z kalibru .223 na 300 m. Strzelaliśmy też w nocy z nokto i termo. Dwa dni kapitalnego szkolenia
  • Odpowiedz
ewentualnie strzelanie dynamiczne też by mnie interesowało

@Y3ll0w69: nikt normalny nie da laikowi bawić się w dynamikę, życie i zdrowie im mile.
Znajomych jak biorę pierwsze razy to im nie pozwalam, a co dopiero losowemu człowiekowi.
  • Odpowiedz
@Y3ll0w69: też polecam ten kurs - tylko nie pisz potem o tej przygodzie na wykopie, bo się zjadą, że to niby niemożliwe trafiać tak daleko z 22lr xD
  • Odpowiedz
Zapomnij o dynamice raz ze nikt na to nie pozwoli a dwa ze zrobisz sobie lub komus kuki. Do dynamiki trzeba juz miec wpojone nawyki
  • Odpowiedz