Aktywne Wpisy

chodźcie se zjemy cukierkuw to bendzie fajen piontek (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
czemstujcie sie
czemstujcie sie
źródło: images (80)
Pobierz
MikSob1985 +65
O poranku w 31. rocznicę tragicznego wybuchu gazu w wieżowcu przy alei Wojska Polskiego 39 w Gdańsku zapaliłem znicz pod tablicą upamiętniającą ofiary tego wydarzenia.
Wróciły wspomnienia gdyż mieszkałem w tym wieżowcu od przełomu 1989/1990 do 8 kwietnia 1995....
🖤
#gdansk
Wróciły wspomnienia gdyż mieszkałem w tym wieżowcu od przełomu 1989/1990 do 8 kwietnia 1995....
🖤
#gdansk
źródło: 1000130712
Pobierz

Od zawsze miałem problem z zębami. Nie wyrosła mi górna dwójka po lewej stronie (w jej miejscu była trójka), dwójka po prawej stronie była dużo mniejsza niż inne zęby. 15 lat temu założono mi aparat, ustawiono zęby. Mniejszą dwójkę lekko zeszlifowali i nałożyli koronę, wygląda dobrze, nie ma z nią żadnych problemów. Po lewej stronie odsunięto trójkę na swoje miejsce i w miejsce dwójki wstawiono śrubę oraz implant. Byłem wtedy młody i zaakceptowalem to jak zostało zrobione. Teraz coraz mniej mi się podoba ten implant. Jest wyraźnie większy niż druga dwójka (a powinny być bardzo podobne), jest “wyższy” niż pozostałe zęby, czy w lini dziąsła jest największy. Teraz po latach jedynki zaczęły się przesuwać i jedna już lekko na niego wchodzi.
Pytanie:
Czy jest możliwość zjęcia tego implantu i wymiana na inny kształt ? Śruba w dziąśle przecież jest, więc pytanie czy jest to technicznie możliwe żeby zrobić nowy implant identyczny jak druga dwójka ? Czy wtedy dziąsło się odbuduje żeby wyrównać się i nie było dziury ?
Na konsultacje jestem zapisany, jak odezwie się ktoś kto ma wiedzę to na PM dopytam o więcej szczegółów
Jeśli teraz mam dużą koronę i chce wymienić na mniejszą to co z powstałą w ten sposób „dziurą” przy dziąśle ?
Jak nie ma stany zapalnego i implant jest dobrze zintegrowany to powinno się dać wymienić koronę