Wpis z mikrobloga

Bekę mam z tych patałachów co każda porażkę na igrzyskach zwalają na działaczy, brak infrastruktury, stary sprzęt, nigdy to nie jest ich wina xD oni by mieli złoto tylko zainwestujcie w nich 400 mln złotych. A taka Kowalczyk nie narzekała że w Polsce nie ma śniegu w lato jak w Norwegii tylko wzięła się dwie dechy, przyczepiła kółka od rolek, wiązała przednią oponę od trzydziestki i z--------a cały rok. To są właśnie te detale
#mediolan2026
Holetoanother_universe - Bekę mam z tych patałachów co każda porażkę na igrzyskach zw...

źródło: 93cc8ad84d0d4e8aad48f4b7ce6cdafa

Pobierz
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ogółem Kowalczyk też więcej w roku trenowała zagranicą niż w Polsce. Mówiła nawet teraz na Eurosporcie, na tych igrzyskach. Jednak fakt, do wielu tych sportów trzeba mieć charakter i jest to lekko w---------e jak przychodzi kolejny wywiad osoby, która skończyła gdzieś w drugiej połówce startujących i narzeka ci na działaczy itd.
  • Odpowiedz
@Hole_to_another_universe: + mam wrażenie, że stypendia też są źle rozporządzane, że dostanie jeden z drugą jakąś kasę za wyniki, to idzie to odrazu na mieszkanie, ciuchy itp. a nie na treningi. Ale każdy wydaje swoją kasę jak chce, tylko później nie powinni mieć żadnych wyrzutów do związków itd. Podobny problem jest przecież z młodymi piłkarzami w Polsce, dostanie taki chłopak kontrakt w Warszawie i myśli, że już Pana Boga za
  • Odpowiedz
@Hole_to_another_universe: ja kiedys spotkalem w tatrach Kowalczyk, chuopy ledwo zipialy jak szly pod gorke a kowalczyk z adidasach pyk pyk pyk jak kozica doslownie biegnac pod gorke
Trasa z koznic na murowaniec chyba na kasprowy wierch biegła a tam pewnie na dol
  • Odpowiedz
np. młodzież w Hiszpanii ma inne nastawienie do pieniądza i sportu.

@Loszczyk:
Dokładnie. To te nasze młode takie gupie i chytre. Nie to co zagramaniczne np Hiszpany. Patrz yamal xD
  • Odpowiedz
@Loszczyk: sam bym najpierw załatwił sobie najpierw podstawowy byt (mieszkanie/ dom) a dopiero potem bym się zainteresował treningami.
Zresztą po dostaniu kasy myślę, że samemu by mi nie chciało się już tyle mordować( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hole_to_another_universe: Kowalczyk to był prawdziwy sportowiec. Ktoś kto chciał wygrywać, kto stawiał sobie coraz większe wymagania, którego inne miejsce niż pierwsze nigdy nie cieszyło i starała się być ciągle lepsza. Prawdziwa maszyna.
A większość tych naszych turystów, którzy przy okazji są sportowcami to głównie jest zainteresowana stypendiami, a nie wynikami. Cel życiowy to dostać emeryturę olimpijską i nagrodę od sponsorat. Jak się nie uda, to trudno, stypendium się zadowolę i
  • Odpowiedz