Wpis z mikrobloga

@Qullion: dlatego zawsze powtarzam tym od wojny lato /zima że to przede wszystkim kwestia rejonu Polski. Wczoraj było tutaj - 8, nocami minimalnie - 15, a więc jakiś mróz jest.

Swoją drogą, byłem w styczniu w Zakopanem i taki mróz -15 był znacznie przyjemniejszy niż szczecińska szarówa, wiatr i mżawka +2
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: starczy już. Z tego mrozu to jedyne co zostanie w pamięci to absurdalnie drogie ogrzewanie (dziękuję pan SEC xD) i śliskie chodniki. Jakby był jakiś śnieg przez dłuższy okres to może bym inaczej mówił.

Moja psychika potrzebuje już ciepła i słoneczka.
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: to u nas dzisiaj rano było -10, teraz robi się cieplej. W czwartek przy -4 to już się opalaliśmy bo tak było ciepło. Dzisiaj ma być 0, słońce świeci, może będzie fajnie.
Wszystko fajnie dopóki nie spędzasz wielu godzin na takim mrozie. Jak nie wieje to -10 da się wytrzymać, ale jak wieje to -10, -20 to już jest katastrofa. Śnieg leży od miesiąca albo dłużej i jeszcze pada
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: Byłem na wiosce pod Stargardem, na polu zrobiło się lodowisko, płytkie i w miarę równe, okoliczne dzieciaki mają tam raj i lodogryf za free, w każdej wolnej chwili. Aż im pozazdrościłem.
  • Odpowiedz
@dzieju41: u nas jest górka i z dziećmi chodziliśmy na sanki. Dużo dzieciaków się zlatywało dopóki nie przyszły mrozy to się skończyła zabawa, euforia minęła.
Dzisiaj -5, sobota, wszyscy czekają na ciepło.
  • Odpowiedz
Wszystko fajnie dopóki nie spędzasz wielu godzin na takim mrozie

@Qullion: pewnie tak, mówię tak z perspektywy pracy biurowej, tak samo jak nie narzekam zbytnio na upały w lato.

Jestem jednak przekonany że zdecydowanie wolałbym pracować na mrozie niż w obecnej pogodzie, czyli +6 st mżawka, mgła i wilgoć. - 20 w ciągu dnia raczej nie zdarza się u nas zbyt
NieBendePrasowac - >Wszystko fajnie dopóki nie spędzasz wielu godzin na takim mrozie
...

źródło: 20260220_080355

Pobierz
  • Odpowiedz
Jestem jednak przekonany że zdecydowanie wolałbym pracować na mrozie niż w obecnej pogodzie, czyli +6 st mżawka, mgła i wilgoć. - 20 w ciągu dnia raczej nie zdarza się u nas zbyt często.

@NieBendePrasowac: są tacy co dają radę i nie marudzą, może masz zadatki na dobrego budowlańca, ale większość spierdziela z takiej roboty.
  • Odpowiedz