Aktywne Wpisy

piotrek_18_89 +11
#dzieci #szkola #rodzicielstwo
Chciałem zaprosić do dyskusji na temat samodzielnego chodzenia do szkoły dzieci.
Dla namalowania tła przedstawię swoją sytuację. Mieszkam w średniej wielkości mieści, szkołę widzę z okna mieszkania. Żona pracuje zdalnie z domu.
Zacząłem
Chciałem zaprosić do dyskusji na temat samodzielnego chodzenia do szkoły dzieci.
Dla namalowania tła przedstawię swoją sytuację. Mieszkam w średniej wielkości mieści, szkołę widzę z okna mieszkania. Żona pracuje zdalnie z domu.
Zacząłem

SzubiDubiDu +135
Bezczelna autopromocja ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Jestem fanem starego kina azjatyckiego. Lata 80-te i 90-te to jest klimat, który dobrze czuję. Zwłaszcza filmy z Japonii i HongKongu, które dla mnie mają to coś. Dla mnie mają taką magię świata, który już przestał istnieć. Wszystko jest analogowe, nikt nie ma komórki przy dupie, do tego wszyscy cały czas palą xD ale mam wrażenie, że dawniej palenie papierosów było zajęciem z nudów. "Ano wyjdę
Jestem fanem starego kina azjatyckiego. Lata 80-te i 90-te to jest klimat, który dobrze czuję. Zwłaszcza filmy z Japonii i HongKongu, które dla mnie mają to coś. Dla mnie mają taką magię świata, który już przestał istnieć. Wszystko jest analogowe, nikt nie ma komórki przy dupie, do tego wszyscy cały czas palą xD ale mam wrażenie, że dawniej palenie papierosów było zajęciem z nudów. "Ano wyjdę
źródło: sonatine04-768x404
Pobierz

Mirki, kupiłem lampę z Allegro (a tak naprawdę z Chin). Zasilanie samej lampy jest zrealizowane jakimiś cienkimi drucikami.
Tam jest lampka do czytania, kawałek taśmy LED (takie ambientowe oświetlenie) i ładowarka USB.
Co o tym myślicie? Strach to trochę montować.
źródło: 1000024857
PobierzNo, ale czy te cienkie kabelki w panelach LED to nie są już po stronie niskiego napięcia (12-24V)? Bo tu muszę puścić 230V tymi niteczkami.
No i prócz LED mamy jeszcze jest gniazdo USB.
źródło: 1000024860
PobierzZbyt cienki i długi przewód nie utworzy pętli zwarcia wyłączającej zabezpieczenie.
Dobra, ch+j. Założyłem oczywiście skuwki metalowe na te kabelki i podłączyłem. Działa. Jest o tyle bezpiecznie, że lampę i tak wyłącza się wyłącznikiem do światła, więc jak nikogo nie maw pokoju, to ta lampko-ladowarka ma odcięte zasilanie i elo.
źródło: 1000024874
Pobierz