Aktywne Wpisy

splinter96 +132
czyli 55 to max, warto zapamiętać
#heheszki
#heheszki
źródło: 1000024421
Pobierz
ziomgaltestowy +25
Zatrudnili u mnie zoomera i to ile on p----------a kasy to głowa mała. Jego zycie idealnie opisuje konsumpcjonizm 21 wieku i "problemy" z jakimi młodzi się obecnie mierzą.
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w

- Nie można ominąć samochodu czy innej przeszkody blokującej pas ruchu jeśli wiązałoby się to z najechaniem na ścieżkę rowerową czy przekroczenie linii ciągłej. To jest niedopuszczalne i Samochodoza dobrze robił, że atakował ludzi którzy to robili.
- Nie można trąbić bo nie ma zagrożenia w ruchu.
- Nie można wysiąść z samochodu bo wtedy będziecie sami nielegalnie parkować.
Według WIĘKSZOŚCI Wykopków w takiej sytuacji modelowy, dorosły, odpowiedzialny obywatel powinien cierpliwie czekać w samochodzie aż kierowca samochodu blokującego pas odjedzie lub służby usuną przeszkodę. Co najwyżej można zadzwonić na Policję (ale tylko jak ma się zestaw głośnomówiący!) aby zgłosić problem.
Jak nie wiem jak ludzi na tym portalu traktować poważnie xD
Już pomijam fakt, że napisałem wpis o zachowaniu Samochodozy a w cholerę odpowiedzi sugeruje, że bronie kierowcy dostawczaka. Analfabetyzm funkcjonalny jednak istnieje.
#konfitura #samochodoza #warszawa #stopcham #prawojazdy
źródło: b0bcd6cda0de89d904f8c94b79595e3c9c2e8a0264658318443bbe05b3f3aa1a
Pobierz@TheDziobaker
Przepisy zabraniaja jazdy po chodniku, jest jasno napisane kto moze sie nim poruszac
Gdyby wywaleni na całe otoczenie kierowcy notorycznie nie parkowali jak buce bo przecież tylko na chwilę i nie będzie szedł 3min do auta, nie rozjezdzali trawników i nie jezdzili po chodniku, a zwrócenie im uwagi nie kończyłoby się agresją, to pewnie taka dostawa nie wzbudzalaby żadnych
@Pawel993: Co? Nie ma czegoś takiego. Prawo nie dopuszcza żadnych wyjątków.
Po drugie znajdzie wyroki sądów ktore mowia ze mozna w takich sytuacjach najechac
Po trzecie masz czekasz na sluzby ktore beda kierowac ruchem
Jest wiele wyjatkow ;)
@Pawel993: No i nie może xD Nie ma takich "wyjątków" w prawie.
@TheDziobaker: ja tam za samochodozą akurat nie przepadam, bo uważam że jest bucowaty (w przeciwienstwie do chociazby konfitury), ale jak sam zauważyłeś, rozporządzenie ministra infrastruktury na wyjątki nie pozwala i faktycznie łamali prawo jeżdżąc po DDR.
Ja tylko mówię, dlaczego sytuacja wygląda tak a nie inaczej, spora grupa ludzi ma centralnie dość rozpieprzonych chodników i bucowatych
A taki c--j jeden z drugim, na minutkę, jakby miał z własnej kieszeni płacić za naprawy tej, rozjeżdżonej z jego winy, infrastruktury to kwik by było słychać w całym województwie.
@Pawel993: xD
źródło: obraz
PobierzW tym wyroku sądu koles na pałe przejechał nawet nie wlaczajac migacza xd
Wiec to zupelnie inna sytuacja
Jest cale duze rozporzadzenia o znakach poziomych, tak samo jak masz remont i tymczasowe oznaczenie to tez przejezdzasz linie ciągła kolejny wyjatek ;)
@Pawel993: tego nie ma nigdzie w rozporzadzeniu ministra infrastruktury, to jest tylko opinia Dworaka.
@Pawel993: to świetnie, ale nic nie wspominałeś o kierowaniu ruchem tylko napisałeś ogólnik, że zawsze mozesz najechac, zeby wjechac na pas z naprzeciwka.
Weź już w to nie brnij. Nie można na ciągłą najeżdżać w normalnym ruchu drogowym.
źródło: 000KGSPHEV7C5Q93-C323-F4
PobierzO ile w miarę zgadzałem się do tej pory z tym co robił samochodoza o tyle gdyby w tej sytuacji zaatakowałby moje auto w ten czy inny sposób to bym wyszedł i zrobił zadyme, przecież stanie i czkeanie w takiej sytuacji to abstrakcja,
Co młodsi to nawet nie w GTA a w Cyberpunku przed patchami, że będą stali nawet przy pustej drodze, ale nie wymagaj od wykopków zbyt wiele.
@TheDziobaker: och nie, zbrodnia! XD samochodziarz musi czekać aż jakiś inny samochodzik odjedzie. METAFIZYKA. SPOTKANIE Z NAJWYŻSZYM.
Wyobrażacie sobie?! Jakiś ktoś ma czelność WYMAGAĆ CIERPLIWOŚCI OD KIEROWCY. CIERPLIWOŚCI.
No nie godzi się. To pewnie jakiś dzieciak co to w domu siedzi i do niczego w
@OmgLolWtf: stawianie słupków gdzie się da jedynym rozwiązaniem na polskich kierowców. Inaczej się nie da.