Wpis z mikrobloga

Do @XGPpl: według waszego poradnika przy zabawie z indyjskim VPN'em koszt 15,5 miesiąca #gamepass to ok. 365 zł.

Tymczasem:
- nie wiem, dlaczego nie podajecie w tej cenie opłaty serwisowej Eneby, doliczanej na końcu każdego zamówienia. Przecież nie da się jej uniknąć. Przy wybraniu na Enebie najtańszych ofert i zastosowaniu waszego kodu rabatowego i tak ostatecznie za 3x12 miesięcy Game Pass Core + 1x1 miesiąc Game Pass Ultimate zapłaciłem łącznie 443,26 zł.
- to nie wszystko. Po aktywowaniu jednego 12-miesięcznego kodu Game Pass Core nie mogę już aktywować drugiego. Pojawia się komunikat: "osiągnięto limit określający, jak bardzo można przedłużyć subskrypcję" (wrzucam screena). W związku z powyższym musiałem wykorzystać kod Game Pass Ultimate nie dla 3x12 GPC, tylko dla 1x12 GPC. Gamepass został aktywowany nie na 15,5 miesiąca, tylko na niecałe pół roku.
- ktoś już 2 miesiące temu wam o tym napisał w komentarzu, na co odpowiedzieliście, że tak się rzeczywiście zdarza (poradnika nie raczyliście stosownie wyedytować i wciąż piszecie o jego stuprocentowej skuteczności). Twierdzicie, że to w sumie żaden problem, bo z 3 zakupionych kodów wykorzystany został tylko jeden, a dwa pozostałe nie przepadają, dlatego po upływie ważności pierwszego kodu można aktywować kolejny. Tylko, że według waszego poradnika na 3 kody Game Pass Core przypada 1 kod Game Pass Ultimate, który przekształca subskrypcję, a faktycznie teraz na każdy 1 kod GPC będzie trzeba kupować 1 miesiąc GPU.
- tym samym: realny koszt 15,5 miesiąca Game Pass Ultimate przy korzystaniu z waszego poradnika to nie ok. 365 zł, tylko ok. 540 zł (czyli 3x 12 miesięcy GPC + 3x 1 miesiąc GPU, uwzględniając opłaty serwisowe).
- tak, zgadzam się, że i tak jest dużo taniej w porównaniu z płaceniem Microshitowi oficjalną ścieżką. Moja p-----------a dotyczy zaniżania realnych kosztów w poradniku i nieinformowania w nim o problemach mimo, że były do was zgłaszane w komentarzach. Oczywiście zapraszam do odniesienia się, jeśli uważacie za stosowne

#xbox #xboxseriesx #xboxgamepass #xgp #asperger
nervous_breakdown - Do @XGPpl: według waszego poradnika przy zabawie z indyjskim VPN'...

źródło: 2026-02-20_17-29

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach