Wpis z mikrobloga

czy ogladacie youtube i inne filmiki na metaquest3 albo innych VR i uwazacie ze jakosc jest dobra? Wg mnie jakosc jest gorsza niz na normalnym ekraniku telefonu czy TV bo jest takie jakby zamazanie w porownaniu do normalnego ekranu i widac piksele a na telefonie i tv nie widze:) ale widzialem opinie, ze ludzie sa zachwyceni i wrecz uzywaja VR do filmow, wiec moze ja mojego meta quest 3 zle zakladam albo co? (jesli to nie ukryta reklama z ta jakoscia do filmow - dlatego pytam "normalnych" ludzi na wykopie). Mam co prawda Meta Quest 3S ale ilosc pixeli i jakosc az tak strasznie chyba nie odbiega od zwyklej 3 a po jednym filmiku na yt juz nie ogladalem. Gdyby nie fantastyczne Thrill of the fight 2 to by lezalo w szafce generalnie (a tak to po czterdziestce wrocilem do grania co mnie troche zaskoczylo).

#vr #oculus #oculusquest #metaquest
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Raczej quest 3 jest sporo lepszy od 3s jeżeli chodzi o rozdzielczość, z tego co słyszałem.
Masz wadę wzroku? Jeśli tak, to też może wpłynąć na jakość.
  • Odpowiedz
@niemampytan2: No filmów na moim quest 2 lub 3S nie dałem rady oglądać przez te soczewki. Ale na Quest 3 to inna bajka. Cał serial Fallout oglądałem tylko ma Prime Video i obraz był śweitny i czytanie napisów to żaden problem. Kilka innych pełnometrażowych filmów też oglądałem jak John Wick i mega wrażenia moim zdaniem lepsze niże w kinie jakbym był.
  • Odpowiedz
albo innych

@niemampytan2: Wg mnie nawet gdy jakość jest OK, to ciężar gogli sprawia, że dłuższe oglądanie to jednak problem. Krótkie filmiki na Youtube to jeszcze OK, ale seriale czy filmy to już gorzej. Do tego lepsze są okulary XR, lekkie i wygodne. Ja używam Xreal One, polecam, pod warunkiem że się ma szczęście z IPD, bo nie ma regulacji rozstawu oczu.
  • Odpowiedz