Wpis z mikrobloga

ciekawe ile czasu nad tym hindus myślał żeby w windowslop 11 domyślnie ukryć sekundy w zegarze przy kalendarzu

może nawet dostał za to jakąś nagrodę za najlepszy ficzer miesiąca, chociaż mógł przegrać z tym hindusem który wymyślił to s-------e menu kontekstowe po kliknięciu prawym przyciskiem na pliku
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Teuvo: uzasadnienie usuniecia sekundnika to chyba bylo ze mniej cykli sie wtedy uzywa do wyswietlania zegara a ten prawy klik stare menu jest odrazu jak trzymasz chyba SHIFT
  • Odpowiedz
ciekawe ile czasu nad tym hindus myślał żeby w windowslop 11 domyślnie ukryć sekundy w zegarze przy kalendarzu

@Teuvo: Kolejna debilna zmiana. Tak samo jak menu kontekstowe pod PPM, albo pasek zadań itp. Na każdą dobrą zmianę są co najmniej 2 złe.
  • Odpowiedz
@Teuvo: Ma to sens, wszystkie sekundniki we wszystkich win11 na całym świecie w ciagu roku pozwalaja zaoszczedzic energie potrzebną na przelot prywatnym odrzutowcem Billa Gatesa na Superbowl.
Dzięki temu Microsoft moze sie pochwalić że dba o środowisko i zapobiega globalnemu ociepleniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie potrzebowałem sekudnika, ale teraz jak zobaczyłem, że go nie ma to jestem tak samo zniesmaczony

@Desire22: XD
Akurat pamiętam że sekundnika na win spotkało się z "uuu, kiedyś to optymalizowali windowzy, teraz nie ootymalizujo".

I to jest akurat rzecz bez znaczenia. Cali windowsiarze. Trochę jakby nurkować w szambie i mieć pretensje ze właściciel jeszcze podszedł i nalał do środka xd
  • Odpowiedz
@anteniusz: A jak się jednak chce to można tak :P

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"ShowSecondsInSystemClock"=dword:00000001
  • Odpowiedz
@atehxx nie tylko w rejestrze, od paru miesięcy jest to też opcja do włączenia normalnie w ustawieniach ʕʔ
Ale mnie wkurzał ten brak sekundnika (°°
  • Odpowiedz
Ma to sens, wszystkie sekundniki we wszystkich win11 na całym świecie w ciagu roku pozwalaja zaoszczedzic energie potrzebną na przelot prywatnym odrzutowcem Billa Gatesa na Superbowl.

@wirtualnykonstruktor: coś mi się nie wydaje, żeby tak było, zwłaszcza jak ludzie mają monitory 100+hz
  • Odpowiedz
@dafto ło jezu, a ile to jeszcze się trzeba z UXowcem naprzepychać, bo jak tego samego dnia to on chce godzine, a jak do 5 dni to ile dni temu, czyba że wczoraj to „wczoraj” a nie 1 dzien temu, a potem to on w ogole chce date, ale nie wie czy jeden dzien temu to sie liczy od polnocy czy 24h od opublikowania. Pół sprintu leci
  • Odpowiedz