Wpis z mikrobloga

Trzymajcie się tam w tym #wroclaw
Jak nie problem z tramwajami #mpk to problem z wodociągami, woda zniszczyła drogę w centrum xD
Czasem się zastanawiam co to miasto ma do zaoferowania dla mieszkańca poza rynkiem pracy, bo dojazd gdziekolwiek to tragedia, ceny mieszkań kosmos, masa cudzoziemców, szczury wszędzie xD chyba tylko dla studenta atrakcyjne bo uczelnie macie dobre
Kalorek - Trzymajcie się tam w tym #wroclaw 
Jak nie problem z tramwajami #mpk to pro...

źródło: IMG_1786

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kalorek:
-rynek pracy
-dobre uczelnie
-ładne miejsca spacerowe, ścieżki rowerowe
-Wszystkie inne udogodnienia dużego miasta

Czego w sumie chcieć więcej? Jakie są alternatywy dla Wrocławia? Trójmiasto, Warszawa, Kraków i.... koniec wyliczanki. Wszystkie inne miasta odstają. Osobiście wolałbym mieszkać w jednym z tych 3 innych, ale tak się dziwnie potoczyło, że zostałem tutaj, a nigdy mi się Wrocław nie podobał, ale realnie patrząc, to poza tymi 4 opcjami w Polsce nie
  • Odpowiedz
Wszystkie inne miasta odstają.

@nie_umiem_inwestowac: no nie wiem. 2 lata temu przeprowadziłem się z Poznania do Wrocławia i w Poznaniu mieszkało mi się lepiej. Też masz dobre uczelnie, duży rynek pracy, a w przypadku miejsc spacerowych czy ścieżek to bym wręcz powiedział, że w Poznaniu podobało mi się to dużo bardziej. Już nawet nie wspominam o tym, że korki które widzę codziennie we Wrocławiu, to w Poznaniu trafiały mi się
  • Odpowiedz
chyba tylko dla studenta atrakcyjne bo uczelnie macie dobre

@Kalorek: Tak było od zawsze. To miasto wbijało w ziemię jak taki młody student przyjechał z prowincji i nagle zobaczył że w mieście może być więcej niż 1 dyskoteka i to jeszcze taka do której jak pójdziesz to w ryj nie dostaniesz.

Drugi etap był po studiach jak młodzi zobaczyli że można pracować jak człowiek w biurowcu, są jakieś awanse i
  • Odpowiedz
@kompek: to kwestia juz bardziej gustu. Jeśli chodzi o korki to nie wiem jakie wy problemy macie ja w godzinie szczytu z Jagodna na marino przez rynek jade max 40 minut wiec bez przesady że to strasznie dużo xddd
  • Odpowiedz