Wpis z mikrobloga

@maikeleleq: Też mam DALI (starszy model) i mam podobnie. Membrana nie jest wykonana z gładkiego plastiku czy metalu. DALI produkuje je z bardzo lekkiej, drobnoziarnistej pulpy papierowej, która jest wzmocniona nieregularnie ułożonymi włóknami drzewnymi. Wszystko ok, nie ma podstaw, to cecha tych głośników.

Poza tym te widoczne "rysy": Te jasne, chaotyczne linie, które wyglądają jak zadrapania na powierzchni, to właśnie grubsze włókna drewna wtopione w papierową masę. Producent nie stara
hyperlink - @maikeleleq: Też mam DALI (starszy model) i mam podobnie. Membrana nie je...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@MrXavery: Nie wprowadzaj w błąd i nie pisz idiotyzmów, szczegółowe wyjaśnienie podałem wyżej. Na zdjęciu nie ma nic co mogłoby świadczyć o jakimkolwiek uszkodzeniu.
  • Odpowiedz
jak pracowałem z tymi głośnikami w sklepie to żaden egzemplarz u nas nie miał faktycznych wgnieceń xDDD

@MrXavery: to nawet nie są wgniecenia! To są elementy włókien drzewnych zatopione w pulpie papierowej. Cecha charakterystyczna dla tej marki. To, że w innych markach tego nie ma to nie znaczy, że tak ma być wszędzie.

PS. Nie przyznawałbym się do pracy w sklepie audio, bo przykro to pisać, ale świadczy to tylko
  • Odpowiedz
@MrXavery: autor pisze o liczbie mnogiej to raz, więc dotyczy to kilku membran. Na tym powiększeniu wygląda na padające światło, albo artefakt zrobiony przez aparat. Z fabryki to na pewno tak nie wyszło, żeby to się tak odkształciło to nie wiem co trzeba zrobić. Poza tym znam te głośniki, to OBERON 5 (chociaż musiałem porównać z OBERON 7 - ale stosunek głośnika średnio/niskotonowego nie pasuje do rozmiaru kopułki).

Autor prawdopodobnie
  • Odpowiedz
@MrXavery: zastanów się, czepiłeś się wgnieceń, gdzie autor słowem o nich nawet nie wspomina. Pytanie autora dotyczyło czego innego. Sam się zapędziłeś w kozi róg, bo nikt inny nawet do tego nie nawiązuje, a teraz dalej w to brniesz. Wyjaśniłem dokładnie, autor ma pełen obraz sytuacji. Dyskusję z Tobą już zakończyłem.

Kolumny są ok, nie widzę podstaw do reklamacji.
  • Odpowiedz