Wpis z mikrobloga

Za kilkadziesiąt minut pogadanki z gastrologiem w Warszawie 1400 złotych. TYSIĄC CZTERYSTA ZŁOTYCH. Tak, samej suchej pogadanki bez gastroskopii, bez kolonoskopii, bez USG, bez gwarancji wyjścia z gabinetu z receptą na jakiś lek.
Czy lekarzom w 2026 roku znane jest pojęcie wstyd? Mi byłoby zwyczajnie wstyd robić taki skok na kasę chorego pacjenta.
#lekarz100k #lekarz #medycyna #konowalposting
Lolenson1888 - Za kilkadziesiąt minut pogadanki z gastrologiem w Warszawie 1400 złoty...

źródło: gastrolog

Pobierz
  • 250
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888: Ale do tego, że gość jest wybitnym ekspertem na skalę europejską, częścią towarzystw i faktycznie zna się na swoim fachu biorąc pod uwagę opinię ludzi na ZnanyLekarz to już masz w p-----e?
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: dodaj jeszcze ze nowe pokolenie wychowane na youtube i tiktoku to pokolenie debili które będzie tylko szara masą do robienia na podatki bez zadawania pytań żeby cokolwiek w przyszlosci zmienić
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: k---a rezonans z kontrastem u mnie taniej jest na sprzęcie za 4 bańki, pielęgniarką za 60 zł/h, technikiem 80 zł/h i kosztem materiałów za 150-200 zł. A jeszcze kilka lat temu ten doktor robił w poradni na nfz za 70 zł/h ale ta inflacja n--------a
  • Odpowiedz
@AstroBoy: i tak nie uzasadnia to takiej ceny. W Polsce jest mit lekarza z 19 wieku. Żyda (bez urazy, tylko przywoluje historie), zarabiającego strasznie dużo i koszącego biedaków, gdy już felczer nie pomagał. To jest taki archetyp. Było i tak ma być. Serio tak chcesz? Jestesmy w UE, w 21 wieku. Lekarz specjalista to po prostu ma być klasa średnia i nic ponad to! Zwlaszcza, ze oplacani sa z naszych
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Nie wiem w sensie, gościu wygląda na solidnego specjalistę. Ma kilka publikacji naukowych i zrobiony doktorat. Jak wycenia swoją usługe na 1600 zł no to wycenia.
Nie wiem, zmieńmy ustawą ile ktoś może chcieć pieniędzy za poświęcenie czasu? ;d
Przecież on prywatnie tyle chce. 400 euro za konsultacje z bardzo dobrym specjalistą to dużo? to jedźcie do Niemiec jak tam taniej albo skorzystajcie z czata GPT.
Przecież nikt nie
  • Odpowiedz
  • 2
@Cyk_dwujeczka: @h3r3tic:

serio sama pogadanka? jakoś wydaje mi się to mało prawdopodobne bo średnia krajowa wypada w granicach 350 zeta za samą pogadankę. może jednak jakieś badanie tez w tym jest?

Idąc do lekarza poprzez znanylekarz.pl idziesz dokładnie na ten rodzaj wizyty, który sobie wybrałeś i zapłaciłeś.
Jeżeli jest tam sama konsultacja, to będziesz miał tylko samą konsultację. Jeżeli USG, to USG. Tutaj jest jasno napisane konsultacja gastrologiczna
  • Odpowiedz
@zmij6666: No już u mnie nawet specjalista psychiatrii, który ma 537 pozytywnych opinii kosztuje 270zł za pierwszą wizytę. A ten gosc z wpisu jest zwyczajnie specjalistą, takim mega dobrym, skoro ma do tego kwalifikacje i ma +200 opinii. I to utrzymujących go na pięciu gwiazdkach.
  • Odpowiedz