Aktywne Wpisy

deafpool +628

Metodzik +217
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA STEAM ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 Graveyard Keeper za D̲A̲R̲M̲O̲ na STEAM 🔥
📊 OCENY:
STEAM: Bardzo pozytywne (37 805 ocen)
🔥 Graveyard Keeper za D̲A̲R̲M̲O̲ na STEAM 🔥
📊 OCENY:
STEAM: Bardzo pozytywne (37 805 ocen)

źródło: temp_file7021932523364111688
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Jako część polskiego systemu edukacji, nie potwierdzam! Na moich zajęciach jest odwrotnie.
@xenux: no ale skoro na lekcjach miałeś np. wzory skróconego mnożenia czy inne funkcje kwadratowe, a na sprawdzianie policzyłeś inaczej, to w jaki sposób nauczyciel ma ocenić, czy opanowałeś materiał? ¯\(ツ)/¯
@xenux: ale bzdury. Każda poparta argumentami interpretacja jest i była akceptowana
@bardzospokojnyczlowiek: Tak, rozumiem, tylko chodziło mi bardziej o to, że tak jak w poście OP'a, wszelkie próby wyjścia poza schemat były przeważnie tłamszone i wręcz karane (chociaż czasami zdarzali się tacy, którzy dawali jakieś punkty na zachętę, o czym też
@bardzospokojnyczlowiek: to się pisze wyraźnie w zadaniu "oblicz metodą XY". Brzmisz jak nauczyciel narzucający schematy.
@Andzejuk: sam brzmisz jak uczeń, który spisał wynik od kolegi a potem mówił nauczycielce "no ale policzyłem w pamięci, skoro wynik się zgadza to czemu jest źle" xD
@Andzejuk: nie, po prostu dobrze wiem, że kiedy można - to wychodzi się poza schematy. Kiedy nie, bo np. sprawdzian ma sprawdzić dane umiejętności, a nie obszar wiedzy ucznia - to się poza schematy nie wychodzi.
Być może miałem szczęście w swojej edukacji, gdzie nauczyciele potrafili rozróżnić obie te sytuacje i kiedy się dało - zachęcali do myślenia poza
@Andzejuk: Czasem w życiu spotkam się z krytyką edukacji, pisania pod klucz i w ogole narzekania, jak to szkoła ciemiężyła wolny umysł i zabijała potencjał.
W 99,9% mówią to zwykli przeciętniacy intelektualni (albo nawet i słabiacy), którym
@Sonny86: Taa, tak jak każdy debil i bezmózg który sobie nie radził i skończył na zawodówce był w rzeczywistości "zdolny ale leniwy" xD
@BenAli: jak się obracasz w takim towarzystwie, to od takich ludzi słyszysz opinie. Mógłbym tobie i temu mędrkowi wyżej opisać całą swoją karierę szkolną i zawodową, ale po pierwsze mi się nie chce, a po drugie i tak byście nie uwierzyli.
@Elaviart: Kurcze, szczerze Ci powiem, że połączenie samodzielnego myślenia i wychodzenia poza schematy z debilizmem nie przyszłoby mi do głowy, natomiast obserwowałem wielokrotnie coś innego. Mianowicie, po ukończeniu szkoły średniej wielu lekkoduchów, nieuków ze słabymi ocenami dość mocno ogarniało się w życiu dorosłym i radziło sobie znacznie lepiej,