Wpis z mikrobloga

Zgodnie z wykopaliskiem mija druga rocznica śmierci mirka @WuDwaKa
Tragiczny los młodego mężczyzny, który postanowił odebrać sobie życie. Depresja, samotność to tylko dwie strony tej samej monety, dwa "problemy" przez które tysiące mężczyzn i kobiet na całym świecie postanowia przedwcześnie zakończyć swój żywot.

Z tej okazji chciałbym też przypomnieć innego mireczka @kochamtoronto Ten młody, jeszcze kilkunastoletni człowiek odszedł w wieku 15 lat przegrywając walkę z nowotworem. Nie znałem jego historii, gdyby nie @Twinkle która miała z nim kontakt prywatny. Jego ostatnie wiadomości rozdzierają człowieka od środka. Ja sam, jako osoba mająca różnego rodzaju mniejsze lub większe problemy i walcząca z demonami, wracam czasem do tych kilku zdań, starając sobie przypomnieć, o co chodzi w tym całym życiu. Jakże niesprawiedliwym miejscem jest ten świat, w którym część z ludzi chce z niego odejść, a druga część zrobiłaby wszystko, aby wciąż na nim być...

#depresja #samotnosc #feels #mirkomodlitwa
TechnoYoda - Zgodnie z wykopaliskiem mija druga rocznica śmierci mirka @WuDwaKa
Tragi...

źródło: comment_Iex0tAsFNvgin9I8u9hONbPNWzB3ZmMx

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TechnoYoda: Zawsze szczególnie mocno szkoda mi ludzi umierających w wieku nastoletnim.

Małemu dzieciakowi dość łatwo wytłumaczyć, że idzie do nieba i tam nic go nie będzie bolało.

Nastolatek w wieku tego zmarłego Mirasa już ma bardziej ukształtowany światopogląd i swój charakter. Wielu z takich ludzi czuje niedosyt. Oni wiedzą, że umierają ledwo u progu dorosłości. Ten chłopak miał podobnie (,)

Zmarł niespełniając swych marzeń (
  • Odpowiedz
  • 1
@zagubionychromosom: nie odbieram tego w ten sposób. Nie chodzi o żadna atencję. Myślę że to coś, co po nim pozostało, te kilka zdań, tak przecież trudnych i mocnych... bo kiedy myślisz o tym, że napisał je umierający 15 latek to w głowie kiełkuje drobna myśl czy na pewno moje problemy są równie wielkie, jak problemy tego chłopca.
  • Odpowiedz
@Twinkle która miała

@TechnoYoda: mi kiedyś ta dziewucha pokazała dupę w gaciach, ale trochę były za przeproszeniem "uje8ane" z lisem w rowie, serio, jeszcze cośtam pisała że miałem kiepski dzień to mi to zdjęcie wynagrodzi to :) trochę kripi ta d--a była ale wiem że nie była autorka zbytnio zdrowa (moje zdanie)
  • Odpowiedz