Wpis z mikrobloga

Nara. Przez tę deoadę kupiłem tam zaledwie kilka plastikowych gwizdków za 2 zł sztuka które połamały się po 2 miesiącach w plecakach. Teraz mam metalowe z ...duńskiego dyskontu spożywczego Netto nawet jakieś rozpoznawalnej marki. Za 1 zł szuka. Do Matresa w Tomaszowie, bywały miesiące, gdy wchodziłem co tydzień. Nie tylko na początku. Wielokrotnie dawałem szansę temu miejscu. No ale zawsze albo „ni ma”, albo rzeczy znacznie niższej jakości a droższe niż w Decathlonie, Lidlu, czy nawet w Biedronce przy sezonowych występach produktów do rekreacji / sportu amatorskiego.

Te plastikowe gwizdki kupiłem po użerce z obslugą, wcześniej godzinnym wyszukiwaniu na własną rękę. Były ukryte za innymi produktami na wieszaki z dostępem klęcząc. Naprawdę, bez krzty przesady.

Mam wprawdzie też światełka sygnalizacyjne do roweru od nich których projekt ukradli francuskiemu Decathlonowi, no i te światełka chodzą do dziś. Ale kupione nie w Tomaszowie i po przecenie.

Polacy robią handel. Teraz po byle co jak 30 lat temu do Łodzi, albo czekając na promocję aplikacji Decathlonu gdy wysyłka jest za free.
W tomaszowskim sklepie Martes zawsze ciemno, zawsze nieprzyjemnie. Kiedyś tam wszedłem by dokupić te gwizdki po tym gdy te pierwsze mi się połamały i...w tym kącie w prawym rogu na końcu sklepie kucało w słowiańskim przykucu kilka osób z tej obsługi (na pewno więcej niż zwykle było na zmianie), i jakieś ulane babsko coś im tam tłumaczyło. To jakieś a la szkolenie było :))) Pierwszy raz w życiu coś takiego widziałem. Wyglądali jakby schowali się przed kimś, jak na tych zdjęciach / filmikach z USA gdy lokalu wtargnął jakiś uzbrojony psychol. Jaja.

#tomaszowmazowiecki #sport #handel #nara
Poludnik20 - Nara. Przez tę deoadę kupiłem tam zaledwie kilka plastikowych gwizdków z...

źródło: 1695

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Poludnik20: zajrzałem w wizytówkę Google, bo w realu jest zasunięte kratą wejście, na kracie jedynie „SKLEP ZAMKNIĘTY”. Remont?

Jaka obsługa i asortyment taka i informacja na koniec.

Teraz tylko patrzeč jak 4F z badzieniem pokopiowanym od zachodniej konkurencji a czterokrotnie droższym, wykituje. No jednak nawet na prowincji już nie można się tak zachowywać.

Dobra tendencja.
  • Odpowiedz
  • 0
@Poludnik20: Matres to duża powierzchnia. Coś jak Action czy Biedronka. Sama sala sprzedaży dostepna dla klienta. Oby Galerii udało się ściągnąć kogoś poważniejszego. Oby nie jakiegoś Chińczyka typu tego z Kwiatowej po Stokrotce czy tych teraz po Tesco przy Warszawskiej. Bo to też nie ma żadnego sensu na dłużej niż rok.

DM Drogerie Markt? Było by super! Ale firma w Polsce jeszcze nie wychodzi poza duże miasta.

Dealz? Ale gdzieś
  • Odpowiedz
  • 0
@Poludnik20: to jest w miare dobre u nich. No ale tylko po przecenach naziemnie. Maksymalnie do 20 zł, bo za 40 są oryginalne w Decathlonie, już z trzy generacje nowocześniejsze czyli i lepsza bateria i lepiej widoczna ta dioda. No ale do dwóch dych można wziąć od Polaków, ten pasek - a jest bardzo ważny - nie pęka, nie kruszy się jak w tych z Action.

Wymyślił to Decathlon i
Poludnik20 - @Poludnik20: to jest w miare dobre u nich. No ale tylko po przecenach na...

źródło: 1696

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
Lepsze niż odblask na nogę np. na plecak dla dziecka

@Poludnik20: ale przy odblasku na nodze nie musisz pamiętać o ładowaniu. Minus 20 stopni też go nie wyłączy. Warto mieć pasek odblaskowy na nodze zawsze. Tak nas uczono na brytyjskim uniwersytecie podczas „freshers' week”. Stabilne są w niemieckim TEDim za 5 zł za 2 sztuki. Unikać taśm zatrzaskowych, ten metal obleczony odblaskiem, ponieważ on świetnie odbija światlo ale niestety roluje
  • Odpowiedz
  • 0
@Poludnik20: Oryginalne B'twin z Decathlonu. Sprzedawane obecnie, zasyąpiły identyczne kształtem do tych Matresa. Ale Decathlon miał je na pewno przed 2014 rokiem. Wtedy kupiłem pierwsze decathlonowskie. One świecą i na czerwono i na biało. Mimo opisu myślę też że te współczesne ładowane są już przez USB-C a nie micro-USB. Duża tańsza konkurencja daje już USB-C więc to nie jest dodatkowy koszt.

Nie wiem, nie dokupuje bo od ponad 10 lat
Poludnik20 - @Poludnik20: Oryginalne B'twin z Decathlonu. Sprzedawane obecnie, zasyąp...

źródło: 1704

Pobierz
  • Odpowiedz