Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ChlopoRobotnik2137 +130
Dzień 4 & 5
Legowisko do oceny , jest 20:37 i właśnie sobie w nim leżę . Nie jestem sam , bo dołączyly sie jeszcze 3 osoby, ale tylko ja śpię dziś bez namiotu.
Te ostatnie 2 dni to jedna wielka walka z upałami . Dziś było 33 stopnie , ale upał to w zasadzie od 9 rano tak do 18. Gdyby nie mieć ciężkiego plecaka to byłoby to jakoś znośne. Wczoraj trekking na
Legowisko do oceny , jest 20:37 i właśnie sobie w nim leżę . Nie jestem sam , bo dołączyly sie jeszcze 3 osoby, ale tylko ja śpię dziś bez namiotu.
Te ostatnie 2 dni to jedna wielka walka z upałami . Dziś było 33 stopnie , ale upał to w zasadzie od 9 rano tak do 18. Gdyby nie mieć ciężkiego plecaka to byłoby to jakoś znośne. Wczoraj trekking na
źródło: image_picker_BE729224-00B3-4112-AA04-8B8E266073E9-59438-000007234AE601FF
Pobierz

Podobnie jak w oryginale, Dunk dostaje kopią w bok, a potem morgenszternem w łeb i spada z konia w błoto.
Scena przechodzi w retrospekcję: wychudzony dryblas przekrada się po obskurnej karczmie i wyżera resztki żarcia ze stołów i klepiska. W karczmie wybucha bójka, może z racji napaści na jakąś kobietę (np. służącą). W obronie kobiety staje pół-pijany Arlan, a w samą bójkę zostaje wmieszany też młody Dunk. Obaj sobie w bójce nieźle radzą, ale Dunk dostaje w łeb i ląduje na glebie.
Powrót do teraźniejszości. Dunk leży oszołomiony na glebie, a my przez dobrą chwilę oglądamy starcia pozostałych walczących. Następnie kamera pokazuje podchodzącego do Dunka Aeriona, chełpiącego się swoją dominacją i gotowego na kończący walkę cios. Jajo drze się "get up!" (ale tylko raz, na bogów starych i nowych).
Z powrotem wracamy do retrospekcji. Bójka karczemna właśnie się skończyła. Do nadal leżącego Dunka podchodzi Arlan, któremu spodobał się duży chłopak na giermka, i pyta go "You want to ride with me, boy"? Dunk kiwa głową, na co Arlan wyciąga do niego rękę i mówi "Then get up!".
Dunk otrząsa się z gleby i podcina Aeriona. Można teraz zrobić jak w oryginale - akcja tarczą i szybkie pokonanie Targaryena, albo przeciągnąć walkę i pokazać dłuższą konfrontację na miecze, w której Aerion jest dużo lepszy technicznie, ale Dunk nadrabia rozmiarami, wytrzymałością i być może zapaśniczym podejściem. Następnie przejść do tarczowania i wygranej Dunka.
Oczywiście dorzuciłbym pod koniec kilka scen z pozostałymi walczącymi (które zresztą są w opowiadaniu).
Ot, moje 2 grosze.
#got #graotron #gameofthrones #rycerzsiedmiukrolestw #hbo #seriale
źródło: the-trial-by-seven-in-the-hedge-knight
PobierzZ książek wiemy, że Arlan po prostu postanowił przygarnąć chłopaka z biednej dzielnicy, którego zobaczył jak ganiał za świnią. Jak banalnie można byłoby wykorzystać ten wątek w serialu -> Duncan jako dzieciak gania za świnią w jakimś chlewie, potyka się i pada na ziemię, babra się w błocie ->