Aktywne Wpisy

Jestem_Tutaj +33
W każdej fabryce landrynek owocowych był jakiś zwyrol, który do opakowania dorzucał te białe co smakowały jak spucha ( ಠ_ಠ)
źródło: temp_file1975405140244048422
Pobierz
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file1975405140244048422
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#wojna #wojczal #geopolityka #ukraina #heheszki
źródło: Zrzut ekranu 2026-02-19 041243
PobierzNikt by tego nie mógł przewidzieć. Bo to jest skrajny debilizm, za założenie jest jednak takie, że państwa nie działają jak totalne debile.
@CzaryMarek: ale jak udało się mu trafić z początkiem wojny, to wspominają w przynajmniej co drugim wywiadzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyli przez tyle lat Media Kurskiego były ok. Prawdziwy sciek zalał nas dopiero jak Jacek musiał odejść.
Przecież oni zamknęli sobie świetny biznes na zachodzie, sprzedawali ropę, gaz, kupowali technologię, żyli jak pączki w maśle. Nawet można by zrozumieć zaczęcie tej wojny gdy jeszcze liczyli że szybko wygrają, ale kontyunowanie tego co trwa dłużej niż wojna z Trzecią Rzeszą?
Tak
@CzaryMarek: nawet taki znawca wojen i historii, jak ja, czyli żaden znawca, wiedział od dawna, że putin nie ustąpi, a samozwańczy eksperci polegli xD
To jest kluczowe tutaj, co to znaczy "nie ustąpi". I gdzie to nie ustępowanie się kończy? Bo ja mogę powiedzieć, że jak nawet zajmie Ukrainę i nikogo więcej nie zaatakuje to jednak "ustąpił". A ktoś inny może powiedzieć, że nie, bo tylko chodziło o
@CzaryMarek: tak
Do tego Chiny i Indie go robią na kasę wykorzystując sankcje żeby sobie zbijać ceny ropy i gazu które im Rosja sprzedaje.
W pewnym momencie może mu nawet zabraknąć kasy na utrzymanie tego
@Hadolf_Itler: kompletny brak zgody. rozumiem ze nie lubisz jego wsparcia dla trumpa ale to jest kompletnie inny temat
Za chwilę Orban przegra, Fico też spadnie z rowerka, pojawią się pewnie gdzieś indziej nowi, ale zachodni politycy nie będą tacy skorumpowani jak ci z Węgier czy ze Słowacji.
We Włoszech miała
@Hadolf_Itler: lol, no nie.
wyraznie wspiera trumpa i izrael. wiadomo dlaczego.