Wpis z mikrobloga

Potrzebuję wykonać zabieg usunięcia polipów zatokowych. Byłem u laryngologa prywatnie, zrobił badanie fiberoskopowe i zlecił TK. Po TK od razu skierowanie do szpitala. Jeśli chciałbym wykonać zabieg u niego, to wtedy szpital w Sieradzu. Wiem, że oddziały laryngologii są też w Zgierzu i w Łodzi w szpitalach WAM, Barlickiego i Pirogowa.

Nie miałem do tej pory do czynienia z zabiegami w szpitalach. Który godny polecenia? Samemu po opiniach wśród znajomych kierowałbym się do WAM. Z drugiej strony laryngolog to znajomy sąsiada anestezjologa i go poleca, ale nie mam skąd zasięgnąć opinii o szpitalu w Sieradzu.

#lodz #zgierz #sieradz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asd1asd: kierował bym się tam gdzie są najszybciej terminy. 4 lata temu jak robiłem to większość szpitali miała terminy na 3-4 lata do przodu. Najszybciej było w Barlickim, chyba dwa lata czekania. Sam zabieg i opieka na fajnym poziomie.
  • Odpowiedz
@asd1asd: Miałam zabiegi laryngologiczne zarówno w Pirogowie, jak i WAM i polecam oddział w WAM-ie. Było tam wówczas kilka osób, którym coś zepsuto np. w Pirogowie, z resztą tak, jak mnie.
  • Odpowiedz
@asd1asd: chłopie powiem jedno: TYLKO NIE SIERADZ. będą ci to robić na żywca. Wiem bo dwa razy mialem robione zatoki - raz właśnie w Sieradzu a drugi raz w łódzkim WAMie.

Sieradz od lat jest umieralnia. Nie ma tam anestezjologa. Na serio zabieg wycięcia polipów w sdz wygląda tak że cię przywiązują do krzesła jak w UB xD i na siłe wyrywają co trzeba.

Do dzisiaj wspominam to z przerażeniem
  • Odpowiedz
  • 0
@wiktorek_pl: @albonie: @boguslaw_licencyjny: byłem w WAM i w Barlickim. Nie wiedziałem, że najpierw trzeba przejść kwalifikację do zabiegu. W WAM w sekretariacie powiedzieli, że dopiero luty 2027, w Barlickim sekretariatu nie ma, od razu kwalifikacja, ale pani Profesor wyszła o 14 i do 14:30 nikt nie przyszedł. Przede mną było 5 osób, więc nie chciało mi się dłużej czekać. Podjadę w przyszłym tygodniu.
  • Odpowiedz
@asd1asd: miałem prostowaną przegorde w Pirogowie. Czekałem w sumie jakiś miesiąc na termin.

Żarcie jak to w szpitalu, opieka bardzo na plus na oddziale była. Panie i pan pielęgniarz bardzo pomocni i chętni do pomocy. Lekarz który mnie operował w sumie też bardzo spoko, zrobił co miał zrobić, ogarnął wszystko jak trzeba, wizyty kontrolne bez większych problemów.
  • Odpowiedz
  • 0
@boguslaw_licencyjny: zapisałem się w Barlickim. Lekarz, który oglądał TK i samemu wykonał badanie, wydaje się spoko. Wytłumaczył wszystko co i jak, z czego taki polip powstaje i jak będzie przebiegać pobyt i procedura usunięcia. Termin 19.02.2027, ale może być szybciej, jeśli ktoś zrezygnuje.

Podsłuchałem też rozmowę dwóch kobit - jednej lekarz zaproponował SalveMedica, jedynie 12k za usunięcie polipa, rozłożenie kredytu na 5 lat, ale termin praktycznie z marszu.
  • Odpowiedz