Wpis z mikrobloga

Jak jest z donosami Polaków na Polaków w USA do ICE?

@pyszniarz: Moim zdaniem to działa trochę tak jak dosłownie wszędzie, czytaj : wszystko zależy przede wszystkim od tego na kogo trafisz gdzieś tam w swoim życiu. Są Polacy którzy sprzedaliby kogoś a są tacy którzy tym sprzedającym kogoś najchętniej nakopaliby do d--y. Też na przykład Polacy z Chicago śmieją się z tych z Nowego Jorku itp
  • Odpowiedz
no ja czytałem że masowo polacy w usa siebie nawzajem sprzedają do ICE bo myślą że wtedy ich nie zgarną - no bo pomogli xD

@pyszniarz: Moim zdaniem to jest właśnie jeden z elementów dezinformacji i takiego budowania niechęci do własnego narodu. Wiadomo może i takie osoby gdzieś tam też się zdarzają albo zdarzały, ale na pewno nie można używać słowa ''masowo'' w tej kwestii. Wydaje mi się, że gdyby
  • Odpowiedz
  • 0
@Cztero0404: Ciężko nazwać kogoś częścią narodu Polskiego kto żyje X lat w USA, poprostu Amerykanie urodzeni w Polsce ¯\(ツ)/¯

ale na pewno nie można używać słowa ''masowo'' w tej kwestii.

ICE działa głównie na donosach, bo jak inaczej? Nie mają prawa do zatrzymywania ludzi i legitymowania bo Trump nie puścił ustawy przez senat.
  • Odpowiedz