Wpis z mikrobloga

W tym kraju mentalność ludzi chyba nigdy się nie zmieni. Chłop jedzie z otwartymi drzwiami, bo ma szyby zamarznięte i co na to samochodziarze na fb? Bronią kierowcy, a autora filmiku wyzywają od kapusi.

@Imosew: Ale wiesz, że może ten kierowca nawet jedzie całkiem na legalu? Ostatnio dowiedziałem się, że sporo dróg o których myślałem, że obowiązują na nich przepisy, to wcale nie są drogi publiczne i kodeks drogowy obowiązuje
  • Odpowiedz
  • 2
@Yelonek: Jak sam napisałeś "potrzebnym do zachowania bezpieczeństwa". Nawet jeśli byłaby to droga wewnętrzna to istnieje coś takiego jak zdrowy rozsądek, którego tutaj ewidentnie zabrakło. Nawet na tym zdjęciu masz uchwycone dzieciaka, który wraca ze szkoły i kierowca nie jest w stanie go zobaczyć. Zresztą w Internecie jest już informacja, że była to droga lokalna i sprawą zajmuje się już policja.
  • Odpowiedz
Jak sam napisałeś "potrzebnym do zachowania bezpieczeństwa". Nawet jeśli byłaby to droga wewnętrzna to istnieje coś takiego jak zdrowy rozsądek, którego tutaj ewidentnie zabrakło. Nawet na tym zdjęciu masz uchwycone dzieciaka, który wraca ze szkoły i kierowca nie jest w stanie go zobaczyć. Zresztą w Internecie jest już informacja, że była to droga lokalna i sprawą zajmuje się już policja.

@Imosew: No to jestem ciekaw finału sprawy, bo podejrzewam, że
  • Odpowiedz